Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι Facebook Twitter
0

Επιδεινώνεται περισσότερο από σήμερα ο καιρός με εξαίρεση τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις  κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται και στην Αττική.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα δυτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα δυτικότερα τμήματα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Η αναλυτική πρόγνωση:

Αττική

Λίγες νεφώσεις οι όποιες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι όποιες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και αργότερα στην ανατολική, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην Θράκη. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση τη νύχτα. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές η πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα βόρεια όπου θα σημειωθούν βροχές, οι όποιες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.Θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ