Ληστεία με όμηρο στο Δίστομο

Ληστεία με όμηρο στο Δίστομο Facebook Twitter
1
Ληστεία με όμηρο στο Δίστομο Facebook Twitter

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 14:30 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τρεις μεταμφιεσμένους και βαριά οπλισμένους δράστες, οι οποίοι απέσπασαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσόν των 300.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, ένας εξ αυτών φέρεται να είπε σε πελάτη «Τι σε νοιάζει εσένα που κλέβουμε την τράπεζα; Δικά σου είναι τα λεφτά;». Ο φόβος τους, όμως, για την εμφάνιση υπαλλήλου που παρέπεμπε σε αστυνομικό (''Είσαι μπάτσος;'', τον ρωτούσαν συνεχώς), τους ανάγκασε να φύγουν εσπευσμένα από την τράπεζα, παίρνοντας μαζί και τον εν λόγω ταμία.

Εν συνεχεία, επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο τζιπ Toyota Rav4 με κατεύθυνση την παραλία, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός με φουσκωτό, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλειμμένο στο Λουτρό Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Πριν εξαφανιστούν φρόντισαν να βάλουν φωτιά στο όχημα που χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά τους στην περιοχή Ποταμός Αντικύρων, ενώ ο ταμίας που κρατούσαν ως όμηρο αφέθηκε ελεύθερος.

Η αστυνομία φαίνεται να έχει ενδείξεις για εμπλοκή στο περιστατικό του λεγόμενου «Φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα, μιας και ο τύπος του αυτοκινήτου που επέλεξαν οι ληστές για τη διαφυγή τους θυμίζει τις αντίστοιχες προτιμήσεις του γνωστού δραπέτη. Επίσης, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες της ληστείας να σχετίζονται με την ένοπλη ομάδα του συλληφθέντα Νίκου Μαζιώτη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
ο Μαζιώτης ήταν. απέδρασε για λίγες ώρες χωρίς να το καταλάβουν οι δεσμοφύλακες, οργάνωσε και συμμετείχε στη ληστεία με το ένα του χέρι. κατόπιν πήγε με την Πόλα και το παιδί για μπάνιο και ύστερα γύρισε στη φυλακή για να τους μπερδέψει