Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ στη Χαλκιδική

Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ στη Χαλκιδική Facebook Twitter
0
Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ στη Χαλκιδική Facebook Twitter

Σεισμός της τάξεως των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, στις 7:28 το πρωί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ενώ ακολούθησαν πολύ μικρότεροι μετασεισμοί. Το επίκεντρο τις δόνησης, η οποία έγινε αισθητή και στην Αθήνα, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κασσανδρείας, 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για τυχόν ζημιές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιου Λέκκα ο σεισμός έγινε τόσο αισθητός επειδή ήταν διπλός, λόγω της δόνησης των περίπου 4 ρίχτερ που είχε προηγηθεί και το εστιακό του κέντρο βρίσκεται κοντά στη στεριά. Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υποθέσει κανείς πως αυτός ήταν και η κύρια δόνηση. 

Από την άλλη, ο κ. Λέκκας φάνηκε καθησυχαστικός, αναφέροντας πως πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο για την περιοχή, ενώ, σε δηλώσεις του, ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Τσάπανος υποστήριξε πως η περιοχή δεν έχει δυναμικό για σεισμική δόνηση μεγαλύτερου μεγέθους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM