Σεισμός

Εκρηκτική η κατάσταση στις φυλακές

Εκρηκτική η κατάσταση στις φυλακές Facebook Twitter
2

Για 5η ημέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας περίπου 2.400 κρατουμένων στις φυλακές της χώρας που αντιδρούν στην δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Εν τω μεταξύ και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 8:00 – 11:00 και από τις 16:00- 19:00 καταγγέλλοντας την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κρατουμένους. Οι κινητοποιήσεις τους είναι επαναλαμβανόμενες και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, δε θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κατήγγειλε μεταξύ άλλων πως σε ιδρύματα χωρητικότητας 900 θέσεων στοιβάζονται πάνω από 2.000 κρατούμενοι και ζήτησε γενναία αποσυμφόρηση των φυλακών.

2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες απεργίες πείνας σε φυλακές (πάνω από 4.500 αυτή τη στιγμή) και παρόλα αυτά το θέμα παραμένει θαμένο σε όλα τα ΜΜΕ.Με κλειστή τη βουλή πάνε να περάσουνε στα θερινά τμήματα το νομοσχέδια για τις φυλακές τύπου Γ (στα θερινά τμήματα πάνε επίσης και τα νομοσχέδια για τους αιγιαλούς/παραλίες, για τον πολεοδομικό/χωροταξικό σχεδιασμό, τα ασφαλιστικά και πάει λέγοντας).Το θέμα είναι πολύ ευρύ και πρέπει η καθεμία και ο καθένας να πάρει θέση σε αυτήν τη ντροπή που λέγεται φυλακές «υψίστης ασφαλείας».Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις φυλακές τύπου ΓΣάββατο 28/6/2014 στις 12.00 στο Μοναστηράκι