Δύο σπίτια κάηκαν από την πυρκαγιά στην Κορινθία

Δύο σπίτια κάηκαν από την πυρκαγιά στην Κορινθία Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Γαλατάκι Κορινθίας που έχει ήδη κάψει τουλάχιστον δύο σπίτια ενώ στην προσπάθεια για την κατάσβεση της ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 75 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μάζι Μαλαισίνας στο νόμο Φθιώτιδας ενώ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πλέον η φωτιά στον Αγιόκαμπο της Λάρισας.

Υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, Νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων σύμφωνα με το χάρτη κινδύνου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ