«Άριστα» 93% για τα νερά των ελληνικών παραλιών

«Άριστα» 93% για τα νερά των ελληνικών παραλιών Facebook Twitter
8

 

«Άριστα» 93% για τα νερά των ελληνικών παραλιών Facebook Twitter

Άριστης ποιότητας είναι το 93% των νερών στις παραλίες της χώρας μας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Η έκθεση αυτή που βασίζεται σε μετρήσεις που έγιναν το 2013, μας δίνει την 5η θέση σε ποιότητα νερών στην Ευρώπη.

Η πρώτη πεντάδα:

Κύπρος (άριστης ποιότητας)

Λουξεμβούργο, (άριστης ποιότητας)

Μάλτα (99%)

Κροατία (95%)

Ελλάδα (93%).

Συνολικά, στη χώρα μας ελέγχθηκαν 2.162 παραλίες.

Οι τελευταίοι πέντε με τη μεγαλύτερη αναλογία σε περιοχές ανεπαρκούς ποιότητας:

Εσθονία (6%)

Ολλανδία (5%)

Βέλγιο (4%)

Γαλλία (3%)

Ισπανία, Ιρλανδία (3%)

Η αξιολόγηση γίνεται πάντως, όχι από κάποιο ευρωπαικό κεντρικό όργανο, αλλά υπό την εποπτεία των τοπικών αρχών που συλλέγουν δείγματα τα οποία ελέγχονται και κατατάσσονται σε «εξαιρετικής ποιότητας», «καλής ποιότητας», «επαρκούς ποιότητας» ή «ανεπαρκούς ποιότητας». Οι αξιολογήσεις βασίζονται στα επίπεδα δύο ειδών βακτηριδίων που αποτελούν ένδειξη ρύπανσης λόγω της παρουσίας λυμάτων ή κτηνοτροφικών αποβλήτων.

Στις θαλάσσιες ακτές της Ε.Ε. η ποιότητα των υδάτων ήταν σε ποσοστό 85% εξαιρετικής ποιότητας ενώ σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές περιοχές κολύμβησης, δηλαδή τα ποτάμια και τις λίμνες, η ποιότητα των υδάτων φαίνεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Μέτρησαν και λίμνες και ποτάμια. Το γράφει στο τέλος. Στις θαλάσσιες ακτές της Ε.Ε. η ποιότητα των υδάτων ήταν σε ποσοστό 85% εξαιρετικής ποιότητας ενώ σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές περιοχές κολύμβησης, δηλαδή τα ποτάμια και τις λίμνες, η ποιότητα των υδάτων φαίνεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο.
Αφορά και τις λίμνες και τα ποτάμια. Το γράφει στο τέλοςΣτις θαλάσσιες ακτές της Ε.Ε. η ποιότητα των υδάτων ήταν σε ποσοστό 85% εξαιρετικής ποιότητας ενώ σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές περιοχές κολύμβησης, δηλαδή τα ποτάμια και τις λίμνες, η ποιότητα των υδάτων φαίνεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο.