Σεισμός

Ισχυρός σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ στη Λήμνο

Ισχυρός σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ στη Λήμνο Facebook Twitter
5

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους πάνω από 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:25 στη Λήμνο. Ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμη και στην Αττική, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεχυμένες είναι ακόμη οι πληροφορίες ως προς το μέγεθος του σεισμού. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο,  το μέγεθος του σεισμού είναι 6,5 Ρίχτερ, το εστιακό βάθος 5 χλμ.  και το επίκεντρο του βρίσκεται μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής Λήμνου και Θάσου. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί. Ο ένας σημειώθηκε στις 12.31 και ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος στις 12.34 και ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σεισμική δόνηση είχε ένταση 6,5 ρίχτερ και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.



 Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διεθνή σεισμολογικά ινστιτούτα υπολογίζουν τον σεισμό που έγινε στις 12.25 σε 6,9 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σαμοθράκης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή τραυματίες. Σε επικοινωνία του LIFO.gr με την Πυροσβεστική αναφέρθηκε πως υπάρχει κάποιο συμβάν με στέγαστρο στο αεροδρόμιο, αλλά αναμένονται περισσότερες πληροφορίες όταν το κλιμάκιο φθάσει στο σημείο.

5

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM