Bloomberg: «Αθήνα-Η ζωή επιστρέφει στην ομαλότητα»

Bloomberg: «Αθήνα-Η ζωή επιστρέφει στην ομαλότητα» Facebook Twitter
5

Με το βλέμμα σε εργασίες αποκατάστασης και έργα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να γίνουν στην Αθήνα, το πρακτορείο Bloomberg, συμπεραίνει σε άρθρο του ότι η ζωή στην ελληνική πρωτεύουσα επιστρέφει στην ομαλότητα, καθώς, όπως επισημαίνει, τίποτα πλέον δεν θυμίζει τα προηγούμενα ταραγμένα χρόνια.

Σύμφωνα με τους συντάκτες, τα «σημάδια» της επιστροφής είναι η αντικατάσταση των μαρμάρινων πεζοδρομίων στην πλατεία Συντάγματος που είχαν γίνει «πολεμοφόδια» στα χέρια των διαδηλωτών, αλλά και η αντικατάσταση του τζαμιού του γραφείου του υπ. Οικονομικών που είχε τρυπήσει, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, από σφαίρα στις ταραχές στο 2010.

«Άλλαξα το παράθυρο για να δείξω ότι η εποχή αυτή έχει περάσει», εμφανίζεται να λέει ο υπουργός.

Επίσης γίνεται αναφορά στις αισθητικές αλλαγές στην Ομόνοια αλλά και στην πρωτοβουλία «Rethink Athens», πρωτοβουλίες που, κατά το πρακτορείο, σηματοδοτούν την έξοδο της χώρας από την κρίση με αφορμή και την επιτυχημένη πώληση ομολόγων.  

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που λέει ότι οι κάτοικοι της πόλης δεν πρέπει να παραδοθούν στη μοιρολατρία, αλλά και του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου ο οποίος κάνει λόγο για επενδυτικές ευκαιρίες στην Αθήνα, στον τομέα του τουρισμού και στην παροχή υπηρεσιών.

Το άρθρο είναι εκτενές και κάνει επίσης αναφορά στην ανεργία και στους άστεγους, στις προσδοκίες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος και για τους «παράκτιους επενδυτές» στον Αστέρα και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"αλλά και η αντικατάσταση του τζαμιού του γραφείου του υπ. Οικονομικών που είχε τρυπήσει, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, από σφαίρα στις ταραχές στο 2010. «Άλλαξα το παράθυρο για να δείξω ότι η εποχή αυτή έχει περάσει», εμφανίζεται να λέει ο υπουργός." Πηγή: www.lifo.grπάλι κάνει guest editing το κουλούρι
Με ένα μεγάλο αστερίσκο, δεν επιστρέφει στην προηγούμενη ομαλότητα, είναι μια καινούργια ομαλότητα ενός κόσμου που δεν έχει πια άλλες δυνάμεις να φωνάξει.
Γιατί ότι να είναι; Αυτά που διάβασα (απο εδω τουλαχιστον) είναι πέρα για πέρα αληθινά. Αμα εξαιρέσεις το παράθυρο του Στουρνάρα (ω, τι μέγας συμβολισμός) η Αθήνα όντως αλλάζει. Με τόσα έργα που γίνονται ή είναι έτοιμα να ξεκηνίσουν σε μια δεκαετία η Αθήνα θα είναι αγνώριστη. Όσο για την ζωή όντως έχει επιστρέψει στην ομαλότητα. Δεν γίνονται πλέον κάθε βδομάδα διαδηλώσεις που καταλήγουν σε μαρμαροπόλεμο. Ούτε το κέντρο είναι κλείστο κάθε απόγευμα απο τις πορείες και τα δακρυγόνα που πέφτούν. Δεν δίαβασα πουθενα να λέει πως απο τις τσέπες των ελλήνων πέφτουν 500ευρα επείδη έχουν τόσα πολλά που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Πρός τι το ότι να είναι λοιπόν;