Έκκληση προς τα κόμματα: Πάρτε θέση για την κρατική τελετή για το «Άγιο Φως»

Έκκληση προς τα κόμματα: Πάρτε θέση για την κρατική τελετή για το «Άγιο Φως» Facebook Twitter
3

Η Ένωση Ουμανιστών/τριών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.) θεωρεί πως κάθε έθιμο ή/και συμβολισμός κάθε θρησκείας είναι σεβαστός αν δεν αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αρχές ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτό ισχύει και για το «Άγιο Φως». Η ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε. όμως καλεί τα πολιτικά κόμματα να γνωστοποιήσουν την επίσημη θέση τους για το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη με κρατικά χρήματα μεταφορά του από το Ισραήλ και την υποδοχή του με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Για να πιέσει τα κόμματα να απαντήσουν, η Ένωση έχει ξεκινήσει ένα petition στο οποίο μαζεύονται υπογραφές.

Όπως διευκρινίζει: "Κάθε έθιμο ή/και συμβολισμός κάθε θρησκείας είναι σεβαστός αν δεν αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αρχές ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτό ισχύει και για το «Άγιο Φως». Η έκκληση στοχεύει στο να ξέρουν οι πολίτες και πολίτισσες στην Ελλάδα ποια κόμματα πιστεύουν σε ένα σύγχρονο κοσμικό κράτος."

*Η ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε. είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας (European Humanist federation - http://humanistfederation.eu/), η οποία ιδρύθηκε το 1991 και έχει ως μέλη πάνω από 50 ουμανιστικές και κοσμικές οργανώσεις από περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες. Αποτελεί τη μεγαλύτερη συνεργασία ουμανιστικών οργανώσεων στην Ευρώπη που προωθούν μια κοσμική Ευρώπη, υπερασπίζονται την ίση μεταχείριση κάθε ατόμου ανεξάρτητα από θρησκεία ή πεποιθήσεις, καθώς και μάχονται το θρησκευτικό συντηρητισμό και τα θρησκευτικά προνόμια στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην ΕΕ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το Άγιο φως δεν χρειάζεται κατς μεταξύ Ελληνορθοδόξων και Αρμενίων με το άναμμά του, ούτε πομπές και φαμφάρες και Βυζαντινισμούς. Υπάρχει στη ψυχή των πιστών, ΠΑΝΤΟΤΕ.