Κομισιόν: Οι Έλληνες έχουν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στη Ευρώπη

Κομισιόν: Οι Έλληνες έχουν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στη Ευρώπη Facebook Twitter
5

Την επιδείνωση της φτώχειας στην Ελλάδα το 2013 καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Επισημαίνεται  ότι η μεταρρύθμιση στα συστήματα φορολογίας και κοινωνικών παροχών οδήγησαν σε μείωση εισοδημάτων την περίοδο 2012-2013 για την πλειοψηφία των νοικοκυριών αλλά το κυριότερο είναι ότι καταγράφεται στη χώρα μας η μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που κινδυνεύει πλέον με φτώχεια.  Το 2013 η φτώχεια αφορά το 23,7% του πληθυσμού και αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το 2011. Ακολουθούν η Ρουμανία με αύξηση +1,1% και φτώχεια 21,2% το 2013, η Λετονία με +0,9% και φτώχεια 21,4% και η Ισπανία με +0,7% και φτώχεια 20,9%.

Επίσης, την περίοδο 2008-2013 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 14,8% στην Ελλάδα, που ήταν το  δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιρλανδία (-16%).

Παράλληλα τη δεύτερη μείωση πανευρωπαϊκά καταγράφει το ωριαίο κόστος στη χώρα μας, αμέσως μετά την Κύπρο ενώ την ίδια ώρα οι Έλληνες εμφανίζονται να εργάζονται περισσότερο από όλους τους ευρωπαίους, με εβδομαδιαία εργασία 43,7 ωρών.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM