CNN: 4ο ωραιότερο χωριό στην Ευρώπη η Χώρα της Φολεγάνδρου

CNN: 4ο ωραιότερο χωριό στην Ευρώπη η Χώρα της Φολεγάνδρου Facebook Twitter
6

Στα επτά ωραιότερα χωριά της Ευρώπης κατατάσσει το CNN τη Χώρα της Φολεγάνδρου. Η πρωτεύουσα της Φολεγάνδρου βρίσκεται στην 4η θέση και παραλληλίζεται με τη Σαντορίνη αλλά «χωρίς τα πλήθη» που φτάνουν στο άλλο νησί.

Στο κείμενο ο συντάκτης αναφέρεται  στην αρχιτεκτονική, στα πλακόστρωτα δρομάκια, στα πολύχρωμα λουλούδια και στους μπλε τρούλους των εκκλησιών. Προτείνει για απομονωμένες βουτιές το Κάτεργο με τα «ήπια, σμαραγδένια κύματα».

Τα υπόλοιπα έξι ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με το CNN, είναι το Τέλαρο της Ιταλίας, το Χάλστατ της Αυστρίας ,το Μπίμπουρι της Αγγλίας, το Κολμάρ της Γαλλίας, το Ρέινε της Νορβηγίας και το Τελτς της Τσεχίας.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Θα συμφωνούσα μαζί σου αν μιλούσαμε για όλο το νησί, αλλα σαν χωρα με λύπη θα την βάλω δεύτερη.Και δεν το λέω με ελαφριά την καρδιά!Απο τότε που γνώρισα την Αμοργό, νιώθω πως θα ήθελα να έχω ρίζες και απο εκεί.Έχω ξεχάσει πόσες φορές έχω πάει,όχι όμως το πως έχω περάσει! Όμορφα πρωινά,απογεύματα και βράδια (γιατί πραγματικά είναι για όλες τις ώρες) στην "καλή καρδιά" στα Θολάρια με φίλους γνωστούς και αγνώστους, καλοκαίρια σε Φωκιότρυπα και σε μικρή - μεγάλη Βλυχάδα, βουτιές απο τα Χάλαρα και με καικι στο Σπαρτί, χειμώνα και Πάσχα με πεζοπορίες σε σταυρο,στους μύλους πάνω απο Λαγκάδα, προς το Δασος, σε προφήτη Ηλία και όπου αλλού υπάρχουν μονοπάτια ή όχι, σε Αρχαία Αρκεσίνη, Καλοταρίτισσα, Γραμβούσσα κλπ.Πωπωπω, επειγόντως πρέπει να ετοιμάσω ταξίδι!!