Καταδίκη μαθητών για κατάληψη σε σχολείο

Καταδίκη μαθητών για κατάληψη σε σχολείο Facebook Twitter
8

Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας τιμωρήθηκαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, για κατάληψη του σχολείου τους. Ποινή 4 μηνών επιβλήθηκε σε άλλους τρεις εξωσχολικούς νεαρούς.

Οι ποινές επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή ενώ αθωώθηκαν δύο μαθητές που αποδείχτηκε ότι δεν είχαν σχέση με τις καταλήψεις.

Οι μαθητές συνελήφθησαν από αστυνομικούς που κύκλωσαν το σχολείο τους, μετά από δύο εβδομάδες κατάληψης και αφού την περασμένη εβδομάδα το είχε επισκεφθεί εισαγγελέας που ζήτησε τη λήξη των κινητοποιήσεων. Ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών διαφωνεί με την παράταση της κατάληψης. Το σχολείο λειτούργησε κανονικά σήμερα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μιλώ ως μαθητής-τουρίστας απόφοιτος ΕΠΑΛ. Οι καταλήψεις γινόταν καθαρά για χαβαλέ, για να παίζουμε τρανσιές τα βράδια και κανένα τσιγάρο στη ζούλα οι πιο "μάγκες". Και στο δικό μου σχολείο είχαν πάει στο δικαστήριο παιδιά από το δεκαπενταμελές, αλλά αθωώθηκαν. Τέλος πάντων. Οι περισσότερες καταλήψεις γίνονται για τον τζερτζελέ με ηγέτες τους "μάγκες", που κουβαλάν και κανένα εξωσχολικό μπουμπούκι στην κατάληψη.
Αυτό με τις καταλήψεις πια έχει καταντήσει γραφικό. Άσε που καταστρέφεται και δημόσια περιουσία.Έχω όμως μια απορία. Οι μαθητές είναι ενήλικες και τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 20 ημερών;; Αυτή η ποινή αρμόζει σε ενήλικες.
Ναι ρε παιδάκι μου αμάν πια με τις καταλήψεις.Καταστρέφουν τα πάντα τα κωλόπαιδα.Εδώ να φανταστείς όταν πήγαινα σχολείο κάναμε κατάληψη και καταφέραμε μετά από πόσα συναπτά έτη κινητοποιήσεων να φτιάξουμε το σχολείο,που είχε ένα εργοτάξιο μέσα στην μέση,με κάτι τρύπες να,σίδερα.λαμαρίνες και παλούκια και κινδύνευαν να τραυματιστούν μαθητές,να φτιαχτούν οι αίθουσες με καλύτερη θέρμανση,τα τζάμια που έπεφταν και κόντευαν να πλακώσουν μαθητές,οι τουαλέτες που σκυλοέζεχναν,το προάυλιο με παγκάκια,κιόσκι και τέρματα και άλλα.Δηλαδή μιλάμε τραγική κατάσταση.Και το καλό προεδρείο του συλλόγου γονέων μαζί με κάποιους καθηγητές και διευθυντες φώναζαν μπατσους και δήμο,απειλούσαν με εισαγγελίες επειδή θέλαν το καλό μας και το την καλυτέρευση του χώρου.Εμείς πάλι σαν κωλόπαιδα που ήμασταν κάναμε επιτροπές και τις στέλναμε στην δημαρχία και φωνάζαμε κανάλια,κλείναμε την Μεσογείων και άλλα τέτοια ακατανόμαστα.Άσε που εμείς οι κωλομαθητές δεν μπορούσαμε να προστατέψουμε το σχολείο επειδή μπαίναν μέσα χρυσαυγίτες και μας τραμπούκιζαν τα βράδυα με σουγιάδες και διαλύανε τις αίθουσες και η καλή αστυνομία δεν ήταν πουθενά,γιατί μάλλον κουράζονταν να είναι το πρωι στην είσοδο και να μας γκαρίζουν,οπότε το βράδυ έπιναν ποτά στο τμήμα για να χαλαρώσουν.Μιλάμε τόσο κωλόπαιδα και τις κάναμε μόνο για να χάσουμε μάθημα.Σαν δεν ντρέπεστε λέω γω...
Ακόμα και αν σε πιστέψουμε, αγαπητέ #DelusionsEnd, το σχολείο σου είναι η εξαίρεση. Συνήθως, μετά την κατάληψη, ο απολογισμός για τη δημόσια περιουσία είναι αρνητικός και όχι θετικός. Πίστεψε με έχω ιδίαν πείρα. Α, και έδαφος για να μπαίνουν μέσα οι Χρυσαυγίτες και άλλα "μπουμπούκια" οι καταλήψεις τα δίνουν.
Το θέμα μου δεν είναι οι ντεμεκ καταλήψεις που γίνονται για να σπάσουν πλάκα τα πιτσιρίκια.Το θέμα μου είναι πως ακυρώνετε ολόκληρο το μαθητικό κίνημα μονοκοντυλιά.Ναι δέχομαι πως γίνονται και καταλήψεις για να χάσουν μάθημα.Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταδικαστούν οι καταλήψεις συνολικά σαν μορφή αγώνα.Δεν είναι λίγες οι φορές που μαθητικές καταλήψεις κατάφεραν πολλά.Α,και ο Τεμπονέρας πέθανε γιατί ήταν σε κατάληψη και τα ζήταγε ο κώλος του;Οι παρακρατικοί μηχανισμοί παρεισέφρηαν ανέκαθεν σε κάθε μορφή κοινωνικού αγώνα και προσπαθούσαν να τον κάμψουν.Δεν τους καλούν οι καταλήψεις,μόνοι τους πάνε.
Α και επίσης.Η ιστορία μου είναι αληθινή.Υπάρχουν και αρχεία της ΕΡΤ και του ΑΝΤ1 όπως επίσης και στο schooligans...και δεν θυμάμαι που αλλού τώρα,πάντως υπάρχουν αρκετά.