Λυκειάρχης στις εφόδους κατά μεταναστών στο Λασίθι

Λυκειάρχης στις εφόδους κατά μεταναστών στο Λασίθι Facebook Twitter
8

Ένας εκπαιδευτικός, λυκειάρχης μέχρι πριν από μία εβδομάδα σε λύκειο της Ιεράπετρας, ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα μέλη του τάγματος εφόδου που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης επιτέθηκε απρόκλητα σε  μετανάστες από το Πακιστάν. Τρείς από τους μετανάστες χρειάστηκε να νοσηλευτούν για τα τραύματα τους από τη ρατσιστική επίθεση. Σύμφωνα με το «Εθνος», ο εκπαιδευτικός αυτός, είναι ο Γεώργιος Πετράκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και μέχρι πρότινος διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.

Στην παραπάνω φωτογραφία, ο κ. Πετράκης, διακρίνεται ανάμεσα σε μέλη και οπαδούς της Χ.Α. σε παλαιότερη συγκέντρωση της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, μαζί με ακόμη 9 άτομα αποτελούν τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι. Φέρεται δε, να συμμετείχε  στο αιματηρό επεισόδιο σε βάρος των ανυποψίαστων Πακιστανών που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν στο σπίτι τους στη Βαϊνιά Ιεράπετρας.

Πάντως, στην τοπική κοινωνία το γεγονός, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού όπως γράφει η εφημερίδα, είναι γνωστό το βεβαρυμμένο παρελθόν του Πετράκη. Έχει κουμπαριά με πολιτικό της ΝΔ, στου οποίου το γραφείο ήταν αποσπασμένος, είναι γνωστό μέλος της Χ.Α. και η σύζυγος του ήταν υποψήφια με την ακροδεξιά οργάνωση στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

 

Λυκειάρχης στις εφόδους κατά μεταναστών στο Λασίθι Facebook Twitter

Μάλιστα, για καταγγελίες περί «ανοικτής προπαγάνδας υπέρ των ναζιστικών ιδεών σε νέους», αλλά και «για απειλές και προειδοποιήσεις για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών», έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου. Εκτός όλων αυτών, υπήρξε το Μάιο και καταγγελία εις βάρος του από 25χρονη κοπέλα, ότι την είχε βιάσει παρά φύσιν όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

«Ο κόσμος της Ιεράπετρας γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο κύριος Πετράκης. Είναι καταστροφέας ζωών και παιδικών ψυχών. Εχει καταστρέψει εμένα και έχει ασελγήσει και σε άλλα παιδιά. Όταν ήμουν 13,5 στα 14 ασέλγησε σε βάρος μου παρά φύσιν. Η ψυχολογική πίεση που μου ασκούσε ήταν καθημερινή. Είχα κάνει τότε καταγγελίες στη Δευτεροβάθμια και είχα κάνει μηνύσεις, αλλά με πίεσαν και τις απέσυρα τότε.

Δεν μπορώ άλλο να κρατάω το στόμα μου κλειστό. Ο κύριος αυτός δεν πρέπει να υπάρχει στην εκπαίδευση», είπε η Κατερίνα, μιλώντας στην εκπομπή της δημοσιογράφου Μαρίας Τσαγκαράκη.

Παρά τις σοκαριστικές καταγγελίες ο Πετράκης παρέμεινε στη θέση του μέχρι πριν από μία εβδομάδα που φέρεται να παρέδωσε τη διεύθυνση του Εσπερινού ΕΠΑΛ, προκειμένου να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος του σταθμού όπου έγιναν οι καταγγελίες, «ο Γ. Πετράκης κατέθεσε μήνυση σε βάρος μου και της Κατερίνας με μάρτυρες κατηγορίας μέλη της Χρυσής Αυγής».

Σε επιστολή του για τη διαγραφή του, ο Γιώργος Πετράκης αναφέρει ότι διώκεται λόγω της συμμετοχής της συζύγου του στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής και δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει ως συνδικαλιστικό όργανο την ΕΛΜΕ Λασιθίου. «Επιθυμείτε να στοχοποιήσετε έναν πολύτεκνο διευθυντή σχολείου λόγω πολιτικών φρονημάτων! Είμαι ένας περήφανος Έλληνας Πατριώτης που μαθαίνω στα παιδιά να τιμούν την Πατρίδα, τη σημαία και το Έθνος μας. Όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, η αριστερή λαίλαπα, επιδιώκει στην Ελλάδα να μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε Ελληνες», αναφέρει στην επιστολή.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μα φυσικά αφυπηρέτησε με πλήρη συντάξιμο χρόνο. Είναι και εκείνη η κουμπαριά με βουλευτή της ΝΔ, που, οπωσδήποτε σε μια κοινωνία με οικογενειακές αξίες, παίζει ρόλο.Για κάποιον που ρώτησε τί θα γίνει με τους επίορκους, τον πληροφορώ ότι οι ίδιοι μάρτυρες κατηγορίας θα μαζεύονται, θα κάνουν μια καταγγελία κατά όσων είναι "της Αριστερής λαίλαπας που δε διδάσκει το σεβασμό στη σημαία" και με βάση τον καινούριο νόμο, πρώτα θα απολύεται και μετά θα εκδικάζεται η υπόθεσή του. Έτσι το δημόσιο θα καταληφθεί πάλι από τη Δεξιά, όπως τόοοοτε και μετά θα γίνουμε Ευρώπη.
Αυτός στη φωτογραφία είναι ο λυκειάρχης ή ένας από τους μετανάστες από το Πακιστάν στους οποίους επιτέθηκε;Επειδή υποψιάζομαι ότι είναι το δεύτερο, δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω την ειρωνία.
Υπήρχε δηλαδή τέτοια κατηγορία για παιδεραστία εναντίον του και δεν έγινε τίποτα δικαστικά;Πως ήταν στο σχολείο και μάλιστα Λυκειάρχης(!) εφόσον είχε διαγραφεί απο την Ελμε;Πως ήταν και στο σχολείο και απεσπασμένοςστο γραφείο του βουλευτή;Η κοινωνία της Ιεράπετρας εφόσον το γνώριζε γιατί το ανεχόταν;Ξεφτίλα σε πολλά επίπεδαΝεοελληνική ξεφτίλα, απο αυτήν που είναι περήφανος