Αναφορά στον ΟΗΕ για καθυστερήσεις σε δίκη με δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αναφορά στον ΟΗΕ για καθυστερήσεις σε δίκη με δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
17

Σε αναφορά προς τον ΟΗΕ για τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο πελάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου προχώρησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι. Ο κατηγορούμενος, συνήγορος του οποίου είναι η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορείται για τους βιασμούς τεσσάρων τουριστριών από το 2005.

Σύμφωνα με τα Νέα, η συγκεκριμένη αναφορά βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ανάμεσα σε άλλα, στο αναλυτικό χρονολόγιο με τις δικονομικές ενέργειες της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό τουρίστριας από τη Βόρεια Ευρώπη φαίνεται ότι η νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε τέσσερις αιτήσεις εξαίρεσης τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός εισαγγελέα.

Η αναφορά του Παρατηρητηρίου υποβλήθηκε στην Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών στο πλαίσιο της εξέτασης θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα κατά την 54η Συνεδρίαση του φορέα, το διήμερο 18ης και 19ης Φεβρουαρίου 2013.

Εδώ η αναφορά

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Σαφώς, αντί για το όνομα της κ. Κωνσταντοπούλου, θα μπορούσε να είναι οποίοδήποτε άλλο εκ των 30.000 και δικηγόρων του ΔΣΑ για παράδειγμα. Για εμένα, προσωπικά θα είχε την ίδια απαξία, όποιος και αν ασκούσε αυτή την παρελκυστική τακτική. Στο κάτω κάτω, αν είσαι αθώος, θες να γίνει η δίκη και να αθωωθείς, όχι να κρέμεται πάνω από το κεφάλι σου χρόνια μια ανυπόστατη και τόσο σοβαρή κατηγορία. Φαντάζομαι πως το πρόβλημα στο πρόσωπο της κ. Κωνσταντοπούλου είναι η αναντιστοιχία ύφους και ήθους που μπορεί να προκύπτει.Μέσα ομως από όλο αυτό, αναδεικνύεται το πρόβλημα στη δικαιοσύνη, γιατί αυτή απαιτεί όχι μόνο δίκαιη δίκη, αλλά και άμεση απονομή της ή τουλάχιστον σε εύλογο χρονικό διάστημα. επιπλέον, ο βιασμός, αποτελεί το "σιωπηλό" έγκλημα, γιατί είναι το μόνο που κοινωνικά έχει την πλέον καχύποπτη αντιμετώπιση του θύματος κ τον στιγματισμό του. Είναι φαλλοκρατικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, γεμάτος στρεβλώσεις και απλά καταλήγει, συνήθως, να προκαλεί ακόμα περισσότερο πόνο στα θύματα.
το παρατηρητήριο του Ελσίνκι είναι μια ακόμα ΜΚΟ. Δεν έχει κανένα διεθνές ή θεσμικό κύρος (παρά τον διεθνή τίτλο του). Παλιότερα είχε βγάλει μελέτη για την καταπίεση της "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα. Κοινώς, είναι πολιτικό εργαλείο για να ψαρώνει η κοινή γνώμη. Διαβάστε πριν ψαρώσετε, μην αναπαράγετε ραδιο αρβύλες και μαζέψτε τα σεξιστικά για την κωσταντοπούλου - τα ακούμε παντού, όχι κι εδώ..
Εκτός απο αυτό, με τον τρόπο που λανσαρίστηκε η είδηση γενικά, οι περισότεροι νομίζουν ότι το παρατηρητήριο εγκαλεί την Κωνσταντοπούλου. Και μετά κατηγορούν και τον αρθρογράφο επειδή δεν "έδωσε πόνο". Όποιος θέλει να το διαπιστώσει, υπάρχει λινκ στην αναφορά, αλλά, άμα έχεις τη μύγα...
"Και μετά κατηγορούν και τον αρθρογράφο επειδή δεν "έδωσε πόνο"". Ελπίζω αυτό να μην αναφέρεται σε μένα, γιατί τότε παραποιείς αισχρά τα γραφόμενά μου και το πνεύμα των απαντήσεών μου.
μάλιστα, δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα, η καλή κωνσταντοπούλου που κρατάει το βιαστή μακριά από τη δίκη... What's next στην κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ; Να είναι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του υπέρ του "έξω οι ξένοι από την Ελλάδα"; Oh wait.
δεν έγραψα πως δεν υπάρχει σλαβόφωνη μειονότητα, έγραψα πως αυτή η ΜΚΟ κατήγγειλε τη βάναυση καταπίεσή της. θα σου πρότεινα το ρεπόρτ, αλλά ούτε ένα σχόλιο 5 γραμμών δεν ξέρεις να διαβάσεις σωστά.εν πάσει περιπτώσει, το πως εξασκεί η κωνσταντοπούλου τη δικηγορία δε με πολυαφορά, έχω πιο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσω. ακολουθήστε το καρότο εσείς όμως.
Ναι οκ, απο την άλλη όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την κιτρινότητα του συγκεκριμένου άρθρου και να αναρωτηθούμε για το λόγο ύπαρξης του. Ρωτώ:α) αν δηλαδή δέν ήταν η Κωνσταντοπούλου, θα γινόνταν αυτό άραγε; Εννοείται ότι δε θα γίνονταν γνωστό πάντως. β) Κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή- ακόμη και αυτό του δικηγόρου. Τι δουλειά έχει να κάνει με τη βουλευτική ιδιότητα; (εδώ να θυμηθούμε ότι δεν είναι η μόνη δικηγόρος εκει μέσα ε;)γ) πολύ καλά κάνει το lifo και είναι αποστασιοποιημένο. Προτιμάτε μήπως τον τίτλο των "Νέων": "Ζωή με τον βιασμό επί οκτώ χρόνια!" (Μάλιστα, βγάλαμε και πόρισμα βιασμού τώρα).Και εμένα μου τη σπάει η φάτσα της αλλά έλεος πια με το επαγγελματικό κιτρίνισμα. Κάποια πράγματα απλά βγάζουν μάτι.
α 1) Είναι σαν να λες σε θύμα κλοπής "ντάξει, αν δεν σε είχε κλέψει ο Α, θα σε είχε κλέψει κάποιος άλλος". Μιλάμε για τη συγκεκριμένη πράξη.α 2) Αν δεν γινόταν γνωστό θα ήταν σωστό δηλαδή; Ωραία αίσθηση δικαιοσύνης!Επίσης, το ότι εσύ δεν ξέρεις κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Υπάρχουν πλήθος περιπτώσεις τουριστριών που καταγγέλουν βιασμό από Έλληνα και πέφτουν σε ένα τείχος γραφειοκρατικών και δικαστικών εμποδίων με αποτέλεσμα να περνούν τα χρόνια χωρίς να διεξάγεται καν η δίκη. Πάρε για παράδειγμα την παρακάτω ιστορία:http://www.tovima.gr/society/article/?aid=376918"Η καναδή δημοσιογράφος Νάταλι Κάρνιφ, πεντέμισι χρόνια μετά τον βιασμό της στην Αθήνα, αναφέρεται στον αγώνα της για απόδοση δικαιοσύνης".β) Κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μη κάνεις καλά το επάγγελμά σου εκεί που τα αποτελέσματα έχουν βαρύνουσα σημασία. Γι' αυτό οι δικηγορικοί σύλλογοι σε όλες τις χώρες έχουν κανόνες δεοντολογίας. Γι' αυτό ακριβώς εγκαλείται η κ. Κωνσταντοπούλου, για το αν είναι δεοντολογικός ο τρόπος που έκανε τη δουλειά της. Και κρίνοντας με βάση όσα γράφει το άρθρο, έκανε τη δουλειά της με τρόπο που κάθε άλλο παρά αποδίδει δικαιοσύνη.γ) Το χαιρέκακο "βγάλαμε πόρισμα βιασμού" να το πεις στις ίδιες τις γυναίκες που παλεύουν τόσα χρόνια να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή να δικαστεί η υπόθεση. Κάτι που η κ. Κωνσταντοπούλου έχει καταφέρει επιτήδεια να αποφύγει εδώ και οκτώ χρόνια. Μη κακίζεις τα Νέα γι' αυτό, αλλά την αγαπημένη σου δικηγόρο.Όσο για τη φάτσα της, δεν με ενδιαφέρει αν σου τη σπάει, αλλά εγώ δεν είπα τίποτα απολύτως, έκρινα μόνο την πράξη της.Όσο για την "αποστασιοποίηση" της Lifo, ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αν η κ. Κωνσταντοπούλου ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δουμάνης θα είχε βάλει τον κατάλληλο καυστικό τίτλο όπως κάνει συνήθως. Ελπίζω να μη μου κόψετε το σχόλιο, αγαπητέ αρθρογράφε!
α1);;;;;;α2) Που βρήκατε ίχνη αισθήματος δικαιοσύνης σε αυτά που γράφω; Ξαναρωτάω: θα κυκλοφορούσε αυτή η είδηση άμα στη θέση της Κωνσταντοπούλου ήταν κάποιος άλλος; Μάλλον εδώ κολλάει η γνωστή φράση του μάστορα του είδους: "Ρίξε λάσπη ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει...".β) εκτός και αν είσαι δικηγόρος και παρακολουθούσες τη δίκη οπότε πάω πάσο, δεν γνωρίζω τους κανόνες δεοντολογίας του κλάδου. Το αν εγκαλείται και από ποιόν (θα είχε ενδιαφέρον) και αν τελικά έκανε σωστά ή όχι δεν είναι κανείς μας σε θέση να απαντήσει. Επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου μέχρι τότε. γ) Η απάντηση είναι αποπροσανατολιστική. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός: Το αν ο κατηγορούμενος είναι βιαστής ή όχι, δε θα το κρίνουν ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα Νέα. Αυτό θα κριθεί στο δικαστήριο(το πόσο στραβή είναι η δικαιοσύνη είναι άλλη κουβέντα) είτε μας αρέσει είτε όχι. Συμφωνούμε ναι η οχι; Ούτε χαιρεκακία ούτε τίποτα. Ας σκεφτόμαστε λίγο ψύχραιμα και να μην προτρέχουμε λοιπόν όταν πέφτουν δεξιά αριστερά λέξεις με παβλοφιανές ιδιότητες.Τα περί αρθρογράφου, δεν το γνωρίζω αλλά άμα είναι έτσι όπως το λέτε τότε και εγώ συμφωνώ μαζί σας. Ps: Για το αν σας τη σπάει η φάτσα της, δεν κατάλαβα γιατί απολογείστε; Ούτε καν σας ρώτησα!
Τα πραγματικά περιστατικά δεν τα αμφισβητείτε, οπότε τα υπόλοιπα όλα είναι απλώς παρελκυστική τακτική για να στρέψετε τη συζήτηση αλλού.Πράγματι, δεν είδα πουθενά ίχνη αισθήματος δικαιοσύνης σε όσα γράφετε, την παραμικρή κατανόηση για τα θύματα, απλώς την προσπάθεια να υπερασπίσετε μια αμφιλεγόμενη δικηγόρο.Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ξαναρωτάς αν θα κυκλοφορούσε η είδηση αν δεν αφορούσε την Κωνσταντοπούλου. Το λινκ με παρόμοια είδηση στην απάντησή μου δεν το είδες; Τζάμπα το έβαλα; Η είδηση αφορούσε το 2010, και η δικηγόρος δεν ήταν η Κωνσταντοπούλου. Αφού θες να μου απαντήσεις, τουλάχιστον διάβασε τι γράφω.Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω τη φράση "αν εγκαλείται και από ποιόν". Εγκαλείται από Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ που υποτίθεται ότι διάβασες και συζητάμε! Αλλά βέβαια, μπορεί να μη το διάβασες και απλώς να είδες τον τίτλο και έτρεξες παβλοφιανά να βοηθήσεις την ανυπεράσπιστη υπερασπίστρια.Όσο για το αν θα κριθεί η υπόθεση στο δικαστήριο, μακάρι, γιατί η αγαπημένη σου δικηγόρος εδώ και οκτώ χρόνια καταφέρνει και καθυστερεί την εκδίκαση. Το οποίο αποτελεί ακριβώς το αντικείμενο του άρθρου και της συζήτησης.Μ' άρεσε επίσης η κωλοτούμπα στο τέλος όπου προσπαθείς να πετάξεις το μπαλάκι αλλού. Εσύ μίλησες για τη φάτσα της Κωνσταντοπούλου, εγώ μίλησα μόνο για τις πράξεις της. Τα καλλιστεία ήταν δική σου πρωτοβουλία.
> Το αν ο κατηγορούμενος είναι βιαστής ή όχι, δε θα το κρίνουν ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα Νέα. Αν ήταν μία θα ήταν λογικό αυτό που λες. Αλλά όταν μιλάμε για μαρτυρία τεσσάρων γυναικών είναι λίγο δύσκολο να πάρουμε στα σοβαρά αυτά που λες. Προφανώς ο τύπος έχει λεφτά και τα σκάει. Κι εσύ μας μιλάς για λάσπη...
ludwig, με χαρακτηρισμούς και συνθήματα δεν κάνεις διάλογο. Για το περιεχόμενο τώρα, λυπάμαι αλλά δεν κατάλαβες (ή δε θέλεις να καταλάβεις, το ίδιο κάνει) τι λέω. Πχ τι σχέση έχει το άρθρο που έστειλες με την Κωνσταντοπούλου; Επειδή κάποιος έκανε κάτι κάποτε, αρα το ίδιο συμβαίνει και τώρα; Ε άμα είναι να φτάσουμε να συζητάμε τα αυτονόητα εντάξει. ΤοΕλληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι που ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ναι το είδα. Εκείνο που δε γράφει κ ρώτησα είναι πως έφτασε εκεί; Ξύπνησε μια μέρα ένας τύπος κάπου στο Ελσίνσκι και είπε -βρε; για να δω τι γίνεται εκέι πέρα (ΑΣΧΕΤΑ με το αν εφτασε ορθώς ή όχι); Και εντελώς τυχαία, πέρναγε ένας δημοσιογράφος των Νέων απο έξω και το άκουσε; Αυτό ρωτάω.Maxik, πιθανό να έχεις δίκιο, πιθανό. Όχι σίγουρο. Και για αυτό ακριβώς το λόγο θα έπρεπε να συμφωνούμε. Παρεπιπτόντως, η συγκεκριμένη ιστορία κάνει διαφήμιση στην "αγαπημένη μου δικηγόρο". Αρνητική πολιτικά, θετική επαγγελματικά.
Είσαι λαλίστατος για όλα, εκτός από την ουσία. Εκεί, μούγγα!Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τέσσερις τουρίστριες ισχυρίζονται ότι τις βίασε ένας συγκεκριμένος Έλληνας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του κατηγορούμενου, εδώ και οκτώ χρόνια με δικονομικά τερτίπια καταφέρνει να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης. Γι' αυτό εγκαλείται. Τα πραγματικά περιστατικά για τις μεθόδους της δεν τα έχει αμφισβητήσει ούτε η ίδια, ούτε κανείς άλλος. Δεν έχεις να πεις κάτι γι' αυτό; Η ΖΚ εδώ και χρόνια (σύμφωνα με την καταγγελία) στερεί από τα θύματα τη δικαιοσύνη που ζητούν. Δεν σε αγγίζει καθόλου αυτό;Ο βιασμός έχει περιγραφεί ως διπλό έγκλημα, πρώτα βιάζουν το θύμα, και μετά το ξαναβιάζουν στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου πολύ συχνά σπιλώνεται η προσωπικότητά του και η ηθική του, ενώ αναγκάζεται να μιλήσει δημοσίως για κάτι τόσο φρικτό και προσωπικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε τριπλό βιασμό (αν αληθεύει η καταγγελία, επαναλαμβάνω) γιατί οι κυρίες αυτές εδώ και οκτώ χρόνια παλεύουν για το αυτονόητο, την καταδίκη του βιαστή τους. Και οι "ηρωικές" προσπάθειες της ΖΚ, υπεράνω κάθε αίσθησης δικαιοσύνης και δεοντολογίας, είναι αυτές που τους το στερούν (σε ένα δικονομικό σύστημα που πολύ συχνά μπατάρει προς το μέρος του όποιου έχει ισχύ, πλούτο ή επιρροή). Υπάρχουν άφθονες μελέτες και δηλώσεις που δείχνουν ότι η η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι μια μεγάλη πληγή στη χώρα μας. Εδώ έχουμε ανάγλυφη μια τέτοια υπόθεση, μία μόνο μέσα σε άλλες. Πιστεύεις ότι είναι δικαιοσύνη επί 8 χρόνια να μη δικάζεται ένας βιαστής; (Ο οποίος νομίζω ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες της ΖΚ δεν έχει εκτίσει καν την πρωτόδικη ποινή που του επιβλήθηκε.)Η αναφορά όντως εγκαλεί τη ΖΚ. Στις τελευταίες σελίδες αναφέρονται συγκεκριμένα οι ενστάσεις, οι απουσίες, οι αναβολές κλπ της κυρίας δικηγόρου, που κατάφερε να συνεχίζεται επί 8 χρόνια αυτή η δίκη. Λες ψέματα σε ποστ παρακάτω όταν λες ότι το παρατηρητήριο δεν εγκαλεί τη ΖΚ. Τα λέει ξεκάθαρα στο τμήμα "A TRIAL FOR RAPE IN THE MIXED-JURY COURT OF APPEALS LASTED FOR 10 MONTHS!"Επί της ουσίας, δεν έχεις πει απολύτως τίποτα, Santa Stampa. Μόνο μέλημά σου, η άνευ επιχειρημάτων ορίων υπεράσπιση της υπερασπίστριας βιαστών.
Το άρθρο είναι τόσο αποστειρωμένο και αποστασιοποιημένο από την πραγματικότητα που πολλοί αναγνώστες δεν θα καταλάβουν προς τι ο θόρυβος, οπότε ας δουν το παρακάτω:"Εφιάλτης δίχως τέλος για τέσσερις αλλοδαπές που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στη χώρα μας από τον ίδιο δράστη. Οι δίκες «σέρνονται» για επτά χρόνια, εξαιτίας των συνεχών αναβολών, κυρίωςμετά από αιτήματατης Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνηγόρου του κατηγορουμένου. Δύο από τα θύματα μιλούν στα «ΝΕΑ» και μια σύντροφος της συνηγόρου την καταγγέλλει για αγνόηση δεοντολογίας"http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4787001
Τέσσερις βίασε, αυτή με τους δικαστές τα έβαλε. Όταν θα καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή η τύπισσα λειτουργεί απωθητικά σε νέους ψηφοφόρους θα είναι αργά.
Η κα Κωνσταντοπούλου έχει υπάρξει ομιλήτρια (και υποστηρίζει με τις δράσεις της) σε φεμινιστικά συνέδρια, fora κλπ. Κάποιος πρέπει να της πει ότι δεν χωράνε 2 καρπούζια κάτω από μία μασχάλη...