Update: Ένταση στην δίκη για τον φοιτητή-«θύμα της ζαρντινιέρας»

Update: Ένταση στην δίκη για τον φοιτητή-«θύμα της ζαρντινιέρας» Facebook Twitter
4

Η δίκη για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας» συνεχίζεται με ένταση όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα. Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν σήμερα πανεπιστημιακοί που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου από τους αστυνομικούς.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος κατέθεσε σύμφωνα με το ρεπορταζ: «Άκουσα βογκητά και εκκλήσεις σε βοήθεια. Καθώς πλησίαζα είδα τον κ. Δημητρίου πεσμένο ανάσκελα. Από πάνω του ήταν τέσσερα-πέντε άτομα. Τον χτυπούσαν, τον κλωτσούσαν και τον πατούσαν στο έδαφος. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Αιμόφυρτο τον μετέφεραν, σιδηροδέσμιο, σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας». Και συνέχισε λέγοντας: «Πρώτη φορά είδα ένα τόσο βίαιο περιστατικό. Θεωρώ ότι οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν διαταγές». Ο ίδιος πάντως δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τους αστυνομικούς γιατί όπως είπε έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.

Στην διακοπή της δίκη ένας από τους αστυνομικούς στράφηκε απειλητικά εναντίον πανεπιστημιακού που είχε καταθέσει για τον ξυλοδαρμό λέγοντας: «Δεν ντρέπεσαι να λες τέτοια ψέματα». Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση των συναδέλφων του. Η δίκη των αστυνομικών συνεχίζεται αύριο με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης καθώς και με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το συμβάν.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM