Επίθεση Πολάκη στον Συνολάκη για το Μάτι- Ο υπουργός δημοσίευσε εικόνες από το σπίτι του καθηγητή

Επίθεση Πολάκη στον Συνολάκη για το Μάτι- Ο υπουργός δημοσίευσε εικόνες από το σπίτι του καθηγητή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
13

Για προσπάθεια στοχοποίησής του έκανε λόγο ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης μετά την κίνηση του Παύλου Πολάκη να δημοσιεύσει φωτογραφίες από το σπίτι του μαζί με την διεύθυνσή του. 

Η διαδικτυακή επίθεση του κ. Πολάκη έγινε με αφορμή την παρουσίαση του πορίσματος της μελέτης που εκπόνησε ο καθηγητής μαζί με ακόμη πέντε επιστημονικούς συνεργάτες του για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την μελέτη, η απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής πεζή προς την ακτή θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί κατ' ελάχιστο μέσα σε 57 λεπτά έπειτα από έγκαιρη ειδοποίηση.

Το πόρισμα φαίνεται όμως πως εξόργισε τον υπουργό, που απάντησε στον κ. Συνολάκη μέσω μιας αιχμηρής ανάρτησης στο Facebook. 

«Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι σας», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης στο Facebook, όπου δημοσίευσε φωτογραφίες από το σπίτι του κ. Συνολάκη, ενώ ανέφερε και τη διεύθυνση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Συνολάκης τόνισε ότι «αυτού του είδους οι απειλές η εκφοβιστική συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανέναν πολιτικό», ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Πολάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν είμαι πολιτικός αλλά επιστήμονας».

Ο κ. Συνολάκης γνωστοποίησε επίσης το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά μετά την επίθεση σε βάρος του από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλος Πολάκη. 

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μελέτη εκπονήθηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Η μόνη διαφορά της αριστεράς με την ακροδεξιά είναι ότι η αριστερά αποφεύγει τη ρητορική μίσους , αλλά οδηγεί στο ίδιο αναπόφευκτο αποτέλεσμα που οδηγούν τα κράτη και τους λαούς όλα τα φασισταριά: φτώχεια και στέρηση ελευθεριών. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο αυτά άκρα χρηματοδοτούνται ιστορικά από τις ίδιες τσέπες. ==============
Δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι νεόκοποι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ από τι δεινά γλυτώσαμε με την υπογραφή της 17ωρης.Ευτυχώς που ο Σοιμπλε και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν να έχουν στη Ευρώπη ένα κράτος συνδυασμό Βενεζουέλας με Συρία,γιατί για εκεί μας πήγαιναν οι Πολακο-Λαφαζάνιδες.
Γράφει ο Γιάννης Κουτσομύτης:"Ο Νεάντερταλ της Ανώπολης στοχοποιεί μη αρεστό επιστήμονα δημοσιοποιώντας τη διεύθυνση της κατοικίας του.Ελληνική εκδοχή Βαϊμάρης και μέθοδοι Schutzstaffel.Μετρημένες όμως οι ημέρες τους και θα έρθει και η ώρα της Νυρεμβέργης."======
Εκτος απο τους ναζί ,την ιδια πρακτική "σήμανσης" των σπιτιών ακολουθούσαν οι Τούρκοι τραμπούκοι στην Πόλη για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα τάγματα εφόδου
Το λιγότερο προβληματίζομαι για το τι θα γίνει, εάν και όταν εκτός από την κυβέρνηση πάρουν και όλες τις εξουσίες στα χέρια τους - όπως ευθέως εξέφρασε τον πόθο τους η κ. Μπαζιάνα.Δεν έχει σημασία αν ο κ. Συνολάκης έβγαλε πόρισμα κατόπιν αιτήματος της ΝΔ. Όποιος αμφισβητεί επιστημονικά τα συμπεράσματά του, ας βγει να εκθέσει τις επιστημονικές απόψεις του - γιατί δεν κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. αίτημα σε άλλον επιστήμονα ;Εξάλλου και το πρώτο πόρισμα που βγήκε, κατέληγε σε ευθύνες της Διοίκησης όσον αφορά στην μη έγκαιρη εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων - και προς την σωστή κατεύθυνση βέβαια.Αλλά, να επιτίθεται επί προσωπικού ένας άσχετος με το αντικείμενο υπουργός, δείχνει ότι το θέμα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και δείχνει επίσης πως αντιμετωπίζει Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ όποιον της επιρρίπτει ευθύνες για αυτή την τραγωδία.Αυτή η μεταχείριση πολίτη-επιστήμονα σε ένα δημοκρατικό καθεστώς - από το οποίο και αμείβονται οι επιτιθέμενοι με τους φόρους ΟΛΩΝ ΜΑΣ - είναι αδιανόητη και ανησυχητική.
Εντωμεταξύ το κοινό τους καλά κρατεί! Αν ειναι σωστά τα αυξημένα νούμερα απο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι η καταστροφή η αθλιότητα και η χυδαιότητα έχουν πολλούς εμετικους οπαδούς σ'αυτή τη χώρα ,οπουδήποτε αλλού θα είχαν τσακιστεί εδώ και καιρό .Κρίμα για όλους τους υπόλοιπους που την πατησανε και τους φέρανε στην εξουσία , μπλέξαμε...
Και πέφτουμε λοιπόν στο πως γίνεται αυτό.Η Ελλάδα έχει εμετικούς οπαδούς αθλιότητας κλπ ;ΌΧΙ, η Ελλάδα έχει τον πολίτη ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕ.Αυτό είναι επιλογή ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ των κομμάτων και των πολιτικών, γιατί έτσι ο πολίτης είναι χειραγωγήσιμος και έχει το πνεύμα της πελατειακής εξάρτησης και του "να βολευτώ εγώ και άσε τους άλλους να πηδιούνται", με αντάλλαγμα την ψήφο του...Αυτή η βασική επιλογή υλοποιείται έκτοτε - και συνεχίζει - σε όλο τον κοινωνικό βίο, από την πρόσληψη σε δουλειά μέχρι να παρκάρεις το αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο.Το σταματώ εδώ γιατί το θέμα είναι τεράστιο και απλά συνοψίζω ότι, έτσι εξηγείται πως εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα - τον ψήφισαν κυρίως σούμπιτοι στο ευρύτερο Δημόσιο - ενώ ήταν ένα κόμμα του 4 %, αλλά επαγγέλθηκε την διατήρηση του "βαθέος κράτους" που είχε αρχίσει να κλονίζεται ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΕ και που την ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ στο φαντασιακό του "αδούλωτου" - κατά βάση "βολεψάκια" σε βάρος των υπόλοιπων - Έλληνα, σαν "υποδουλώτρια", γιατί απαιτούσαν πλέον οι "πίθηκοι" σεβασμό σε Αρχές που του Έλληνα ο τράχηλος δεν υπομένει. Αυτή η μερίδα των πολιτών ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ και αυτή είναι πιστεύω η εξήγηση στο σχόλιό σας.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
@EΛΠΟ 17/9-6:00Συμφωνώ απόλυτα με την διάσταση των εξαρτημένων του βαθέως κράτους που συσπειρώνονται γύρω από αυτό το μόρφωμα και εξακολουθούν να είναι δυνητική εκλογική βάση ,το σχόλιο μου εστιάζει περισσότερο στην κοινωνιολογική ερμηνεία της αντίληψης της καταστροφής και της χυδαιότητας που ακολουθεί έναντι ζωντανών & νεκρών εκφραζόμενη με αδιαφορία,κυνισμό αλλα και με τραμπουκισμό. Δυστυχώς διαφαίνεται ότι έχουμε εθιστεί ως κοινωνία στη σαπίλα και το ηθικό ξεχείλωμα και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αν το γεγονός της συσπείρωσης οφείλεται στο «βόλεμα» τότε ακόμα χειρότερα γιατί δείχνει ότι ένα μεγάλο κοινό συμπολιτών μας χέστηκαν για τον πόνο της απώλειας τον καθημερινό τραμπουκισμό αλλά και την τραγική οικονομική κατάσταση των υπολοίπων .Μέσα σε όλο αυτό το δυστοπικό περιβάλλον αυτό το μέρος της κοινωνίας χειραγωγεί τη ζωή όλων με τα αποτελέσματα ορατά στα πάντα . Μακάρι να το λύσει η κάλπη αλλά ας σκεφτούμε ότι αυτό συμβαίνει σε κανονικές χώρες.
2η παράγραφος : "Δυστυχώς...υπολοίπων".Λυπάμαι που επιβεβαιώνω ότι έτσι είναι, αυτό "το μέρος της κοινωνίας" είναι υπαρκτό και "χειραγωγεί τη ζωή όλων".Όμως, σήμερα είναι ένα 20 % πάνω-κάτω και έχει προσκολληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.Υπολείπεται ένα 80 % .Το πρόβλημα είναι ότι και αυτό το 80 % είναι στο μεγαλύτερό του ποσοστό "κολλημένο" αλλού (και κατακερματισμένο) αντί του ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα ποσοστό του απλά περιμένει να αντικαταστήσει/διαδεχθεί τους Συριζαίους στο άρμεγμα της κρατικής αγελάδας, να θυμηθεί τις παλιές καλές μέρες...Γιατί, ίσως παρατηρήσατε, οι ΝΔίτες έχουν αρχίσει να "ζεσταίνονται" και έχουν ήδη συμπεριφορά "ερχόμαστε", "γεια σου πρωθυπουργέ" (στον Μητσοτάκη) κλπ.Επαναλαμβάνω, γιατί θεωρούν το κράτος αγελάδα για άρμεγμα και όχι αναγκαίο μηχανισμό εύρυθμης κοινωνικής λειτουργίας και συνοχής - με κάποια στάνταρτς δηλαδή, που δεν θα αλλάζουν όποτε αλλάζει η κυβέρνηση.Όπως για θέματα παιδείας και άμυνας-εξωτερικής πολιτικής.Δείτε π.χ. με πόση επιπολαιότητα "τορπίλισε" η ΝΔ την πρώτη (!!!) συζήτηση για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που εδέησε η κυβέρνηση να το "σπρώξει" μετά 2 χρόνια που είχε κατατεθεί πρόταση νόμου στη Βουλή. Για αυτό επισημαίνω ότι μας λείπει η βασική παιδεία της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.Που ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ "ΟΠΑΔΟΥΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.