Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τον ρατσιστικό τραμπουκισμό σε σχολική γιορτή

Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τον ρατσιστικό τραμπουκισμό σε σχολική γιορτή Facebook Twitter
0

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον ρατσιστικό τραμπουκισμό και τον ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής.

Δύο γονείς γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν δυο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επειδή ανέθεσαν την προετοιμασία της εκδήλωσης σε άτομα πακιστανικής καταγωγής που μένουν στην περιοχή.

«Το δηλητήριο του ρατσισμού δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών», τονίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων είχε παραχωρήσει το 144ο Δημοτικό Σχολείο για κυριακάτικα μαθήματα γλώσσας στα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας.


Το υπουργείο εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στον διευθυντή του σχολείου και στους εκπαιδευτικούς «που έπραξαν το αυτονόητο και συμπεριέλαβαν όλα τα παιδιά στην τελετή».

Παράλληλα επαινεί «τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας».

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση και τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού» επισημαίνει το υπουργείο και καταλήγει «ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει, όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM