Σήμερα η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν

Σήμερα η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σήμερα το μεσημέρι, θα αποχαιρετήσουν συγγενείς και φίλοι τον Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος πέθανε την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 78 χρόνων.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς). Ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο Καλαμαριάς.

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν) πέθανε  σε ηλικία 78 ετών, μετά από πολυετή ασθένεια (αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα), η οποία είχε επιδεινωθεί με τον πρόωρο χαμό του γιου του, μουσικού και σκηνοθέτη Νικόλα Τριανταφυλλίδη, προ διετίας.

Όπως δήλωσε η σκηνοθέτης και σύντροφος του γιου του (Νικόλα Τριανταφυλλίδη), Μαρίνα Δανέζη, «αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί δωρεές στα "Παιδικά χωριά SOS Ελλαδος - Alpha Bank Iban: GR 6501 4084 608460 0200 2000170"».

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1940 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από οικογένεια Πόντιων προσφύγων. Εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 ετών. Παράλληλα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και αργότερα στο Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη άλλαξε τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, «κέρδισε» την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα. Για τρία χρόνια, ο Οικονομίδης υπήρξε δάσκαλος του.

Παράλληλα με τις δραματικές του σπουδές στη σχολή του Π. Kατσέλη, άρχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα και κυρίως σε καμπαρέ.

Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα Ακροπόλ και Χατζηχρήστου, άρχισε να γίνεται πιο γνωστός.

Από το 1964 έως το 1974 έζησε και εργάστηκε στη Β. Αμερική, ως συγγραφέας σατιρικών κειμένων και stand up comedian. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με το περιοδικό «Playboy», την εφημερίδα «Daily Worker», το «Village» και το «On the double».

Στο Σικάγο παντρεύτηκε τη γυναίκα του, Χαρίκλεια και εκεί απέκτησε το πρώτο από τα τρία του παιδιά, τον Νίκο. Αργότερα στο Μόντρεαλ απέκτησε τον δεύτερο του γιο Αποστόλη, ενώ η κόρη του Κορίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 πρωτοεμφανίστηκε στις μπουάτ της Πλάκας, στον «Aιγόκερω» και μετά στο «Zυγό» και τη «Διαγώνιο». Ύστερα δούλεψε στα νυχτερινά κέντρα «Διογένης», «Δειλινά» και «Στορκ».

Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το φθινόπωρο του 1978. Ακολούθησε η κυκλοφορία σειράς δίσκων σατιρικού περιεχομένου.

Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χάρισαν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας σύμφωνα με την AGB και οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο και Μινώα κ.ά. κατέρριψαν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ.

Ακόμη, είχε ασχοληθεί με τη ζωγραφική και την ποίηση.

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Το 1980 ηγήθηκε της ποδοσφαιρικής ομάδας της γενέτειράς του, του «Απόλλωνα Καλαμαριάς» (ανέλαβε το 1988 πρόεδρος της ΕΠΑΕ).

Δραστηριοποιήθηκε επίσης σε θέματα ποντιακής ομογένειας, ενώ είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καλαμαριάς (ηγήθηκε της αντιπολίτευσης έπειτα από αποτυχημένη διεκδίκηση της ηγεσίας του Δήμου).

Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχιζε να ζωγραφίζει και να εκδίδει ποιητικές συλλογές. Η τελευταία του (7η) ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης», με τίτλο «Εμφύλιος λόγος». Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τον θάνατο του γιου του (Νίκου Τριανταφυλλίδη) η υγεία του είχε επιδεινωθεί.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM