Μπουτάρης: Οι αρχές να φτάσουν πέρα από τα «στρατιωτάκια» της επίθεσης

Μπουτάρης: Οι αρχές να φτάσουν πέρα από τα «στρατιωτάκια» της επίθεσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Γιάννης Μπουτάρης καλεί τις αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες για την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του, ζητώντας τους να φτάσουν πέρα από τα «στρατιωτάκια» της επίθεσης, εννοώντας πώς ορισμένοι ενδεχομένως να έδρασαν εναντίον του ακολουθώντας εντολές. 

Σε σημερινή του ανακοίνωση για την επίθεση του Σαββάτου, επισημαίνει τη συλλογική αλλά και την ατομική ευθύνη των πολιτών ώστε «να μην καταντήσουμε ζούγκλα».

Κατά τον ίδιο, στην εποχή της κρίσης η λαϊκή δυσαρέσκεια γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από οργανώσεις που εκτρέφουν αυταρχικές και βίαιες συμπεριφορές «στο όνομα, υποτίθεται, της αγανάκτησης του κόσμου».

Όπως όμως σημειώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, οι οργανώσεις αυτές δρουν «με βάση ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό μοντέλο. Αυτό του φασισμού».

«Και ο φασισμός ξέρουμε που οδηγεί. Είναι υποχρέωσή μας το γεγονός αυτό να το αναδείξουμε. Να ονοματίσουμε τους οργανωτές και εμπνευστές των φασιστικών σχεδίων και να τους απομονώσουμε», τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η επίθεση εναντίον μου ήταν επίθεση εναντίον του καθενός από σας. Η ωμή βία απειλεί όλους όσοι μάχονται για να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου».

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την χθεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία του Λευκού Πύργου, από πολίτες που αψήφησαν την βροχή. 

«Χθες , κάποιοι άνθρωποι άφησαν παιδιά, δουλειές, διασκέδαση, για να προστατεύσουν το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη γνώμη του και να διαφωνεί, χωρίς όμως ποτέ να επιβάλλει την άποψή του με τη βία. Εντέλει όλοι έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη για να μην καταντήσουμε ζούγκλα. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας στον αγώνα αυτό που είναι δύσκολος και καθημερινός. Την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου προσπάθησα με σθένος να την υπηρετήσω. Γι' αυτό άλλωστε στοχοποιήθηκα. Με τη δική σας υποστήριξη θα συνεχίσω να την υπηρετώ, με ακόμη μεγαλύτερο σθένος και συνέπεια».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM