Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων στα Διαβατά για τις συνθήκες διαβίωσης

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων στα Διαβατά για τις συνθήκες διαβίωσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί διαμαρτυρία μπροστά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης (πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου).

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή ζητούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής η διαμαρτυρία εξελίσσεται ειρηνικά. Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και χτες.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία» εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη δομή, αλλά και τον προβληματισμό της «για την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού μετά την αποχώρηση των οργανώσεων από τη Δομή» (σ.σ. η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ολοκληρώνει το πρόγραμμά της στα Διαβατά τον φετινό Ιούλιο).

«Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα Διαβατά υπερβαίνει σήμερα τα 1800 άτομα ενώ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας μόνον 800 ατόμων. Η πλειοψηφία των προσφύγων διαμένει σε σκηνές ή σε ένα άδειο κτίριο, σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που βάζουνε τα παιδάκια μπροστά..και γυρνανε να δουν το κάνουν καλά?Δεν μπορ'ω να το καταλάβω με τίποτα.Αυτό με τα χέρια στο κεφάλι τι είναι πάλι,'hands up" διαμαρτυρία?Σε στυλ CNN?