Λάρισα: Πέθανε 32χρονος ακρωτηριασμένος εργάτης - Ήταν πατέρας ενός μωρού

Λάρισα: Πέθανε 32χρονος ακρωτηριασμένος εργάτης - Ήταν πατέρας ενός μωρού Facebook Twitter
2

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 32χρονος εργάτης που το πρωί της Δευτέρας, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε εργοστάσιο προκατασκευών έξω από τη Λάρισα.

Οι γιατροί είχαν ακρωτηριάσει τα δύο πόδια του Γιάννη Ζυγοροδήμου, κάνοντας αλλεπάλληλες επεμβάσεις και μεταγγίσεις αίματος για να τον κρατήσουν στη ζωή. 

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο σύζυγος και πατέρας ενός μωρού λίγων μηνών, άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 τα ξημερώματα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου νοσηλευόταν. 

Ο 32χρονος, εργάζονταν μόλις τους τελευταίους μήνες στο εργοστάσιο, στο 4ο χιλιόμετρο Λάρισας – Συκουρίου.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του το πρωί της Τετάρτης, «αποχαιρετά τον 32χρονο αδικοχαμένο εργάτη Γιάννη Ζυγοροδήμο, που έχασε τελικά τη ζωή του, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του την ώρα της δουλειάς στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΡΜΟΣ, λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, της χρησιμοποίησης ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες εργασίες και της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Ο άδικος χαμός του συναδέλφου Γιάννη, που δεν πρόλαβε να χαρεί το παιδί και την γυναίκα του, δεν πρέπει να περάσει ως ένα ακόμα άτυχο περιστατικό. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν.

Ταυτόχρονα να αποτελέσει την αφορμή για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο χώρο και σε κάθε χώρο δουλειάς, την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας της ζωής τους, το σταμάτημα της εντατικοποίησης. Το

Εργατικό Κέντρο θα είναι μπροστά σ' αυτή την προσπάθεια των εργαζομένων, για να μην υπάρξει άλλος εργάτης-εργάτρια νεκρός ή τραυματίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει το θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του και στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη και αντιπροσωπεία του Δ.Σ θα παραστεί στην κηδεία του αδικοχαμένου συναδέλφου, που θα γίνει στο κοιμητήριο της Ζ. Πηγής στους Γόννους στις 5 μ.μ.

Ταυτόχρονα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θέλει να διευκρινίσει, ότι μέσα στην ένταση της στιγμής, η αναφορά που έκανε στην πρώτη ανακοίνωσή του, δεν είναι σωστή ότι η διεύθυνση του εργοταξίου είπε στους εργαζόμενους μετά το ατύχημα ότι δεν θα σταματήσουν την δουλειά, αλλά αυτή η αναφορά έγινε από προϊστάμενο ενός τμήματος του εργοταξίου».

Με πληροφορίες από larissanet.gr και onlarissa.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εν τω μεταξύ, οι θάνατοι από εργατικά ατυχήματα περνάνε στα ψιλά των ειδήσεων και δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον κόσμο. Αν αύριο όμως βρεθεί ο οποιοσδήποτε από εμάς στην θέση αυτού του ανθρώπου, να μην γκρινιάζουμε που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. ΥΓ Τέτοια γεγονότα είναι άλλη μια απόδειξη ότι οι άνθρωποι χωρίζονται πάνω από όλα σε πλούσιους και φτωχούς.