Η πρόεδρος των Ποντίων καταγγέλλει πως την απειλούν επειδή καταδίκασε την επίθεση στον Μπουτάρη

Η πρόεδρος των Ποντίων καταγγέλλει πως την απειλούν επειδή καταδίκασε την επίθεση στον Μπουτάρη Facebook Twitter
6

Απειλές  δέχεται η Χριστίνα Σαχινίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, όπως κατήγγειλε σήμερα μιλώντας για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Η κα Σαχινίδου ανέφερε πως την απειλούν επειδή καταδίκασε την επίθεση και σημείωσε «Δεν δέχομαι απειλές... Δεν φοβηθήκαμε Τούρκους εμείς οι Πόντιοι, θα φοβηθούμε αυτούς;» .

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια και για τραμπουκισμούς από «Γκοτζαμάνηδες» ταυτίζοντας έτσι τους θύτες της επίθεσης με το όνομα του δωσίλογου της Κατοχής.

«Δεν μπορεί την ημέρα που υποστέλλεται η σημαία, που οι Πόντιοι κι όλος ο ελληνισμός γονατίζουμε στη σημαία και τους νεκρούς μας, να γονατίζουν έναν άνθρωπο από το ξύλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταδικάζουμε ό,τι λέει ο δήμαρχος, αλλά από εκεί και πέρα η συμπεριφορά θυμίζει Γκοτζαμάνηδες, υπάρχει πολιτισμός και είμαστε άνθρωποι εξήγησε.

Η κ. Σαχινίδου επιβεβαίωσε με τη σειρά της ότι δεν υπήρχαν αστυνομικά μέτρα στο Λευκό Πύργο, παρότι τα ποντιακά σωματεία είχαν ζητήσει εγγράφως να ληφθούν μέτρα.

«Καταδικάσαμε με κοινό δελτίο Τύπου αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές... Και ο ειδικός γραμματέας και ο ταμίας της Ομοσπονδίας μας δέχθηκαν κλωτσιές, χτυπήθηκαν, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν αυτή την ομάδα που ήταν στημένη... Ήταν προβοκατόρικη συμπεριφορά, κουκουλοφόροι που βγάζουν από την τσέπη την κουκούλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μπουτάρης έχει συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο  σήμερα το απόγευμα προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα. 

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
"Μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια και για τραμπουκισμούς από «Γκοτζαμάνηδες» ταυτίζοντας έτσι τους θύτες της επίθεσης με το όνομα του δωσίλογου της Κατοχής."Oι Σπύρος Γκοτζαμάνης(*) και o Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης (**) ήταν μέλη του ακροδεξιού παρακράτους και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λαμπράκη, καθώς ο Γκοτζαμάνης οδήγησε με ταχύτητα ένα τρίκυκλο πέφτοντας πάνω στον πολιτικό, ενώ ο Εμμανουηλίδης κατάφερε χτύπημα, με λοστό στο κεφάλι του.(*)Ο Σπ. Κοτζαμάνης (1928-1993): Ο οδηγός του τρίκυκλου, Σπύρος Γκοτζαμάνης, ήταν στέλεχος της παρακρατικής οργάνωσης του γερμανοντυμένου στην κατοχή Ξ. Γιοσμά. Με δράση νωρίτερα, όπως ο ίδιος περηφανεύονταν, στην οργάνωση ΕΟΝ του δικτάτορα Μεταξά, στην οργάνωση «Βασιλική Εθνική Νεολαία» (ΒΕΝ) επί Κατοχής, καθώς και στην παρακρατική οργάνωση «Εθνική Αντίστασις», που χρηματοδοτούνταν από τα κρατικά μυστικά κονδύλια και της οποίας αρχηγός ήταν ο Φον Γιοσμάς Πέθανε στις 3 Απριλίου 1993 από ανακοπή καρδιάς.(**)Ο Εμμ. Εμμανουηλίδης, παλιός παιδεραστής και συνεργάτης της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών, από χρόνια έπασχε από την καρδιά του, και διατηρούνταν με μία μικρή σύνταξη του ΟΓΑ. Πέθανε την Πρωτομαγιά του 2001 μόνος στη Β΄ καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονταν.από εδώ:http://www.mixanitouxronou.gr/i-dolofonia-tou-grigori-lampraki-apo-to-parakratos-i-enorki-ekrinan-oti-i-dolofoni-me-to-trikiklo-den-enirgisan-apo-tapina-etia-sto-telos-diochthikan-akomi-ke-i-sinigori-poli/http://farosthermaikou.blogspot.gr/2011/05/blog-post_22.html
Η μνημη ειναι ο μονος τροπος για να μην αναπαραχθουν στο μελλον γενοκτονιες και εγκληματα κατα της ανθρωποτητας. Το γεγονος οτι καποιοι χρησιμοποιουν ιστορικα γεγονοτα για να προωθησουν την φασιστικη τους ατζεντα κανει την αναγκη για διατηρηση της μνημης ακομα πιο επιτακτικη
Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, η μνήμη δεν διατηρείται, (ανα)κατασκευάζεται μόνο. Και απ' όσο γνωρίζω και μπορώ να κρίνω, δυστυχώς σε πολλούς από αυτούς τους συλλόγους η κατασκευή της ιστορικής μνήμης φιλτράρεται μέσα από έναν, άλλοτε ρητά και άλλοτε υπόρρητα, βαθύ συντηρητισμό και εθνικισμό.
Και ψευτες και φασιστες δηλαδη. Κατασκευαζουν μνημες για να τρεφουν τον εθνικισμο τους. Βεβαια σε αυτους τους συλλογους περα απο την καταςκευη γενοκτονιων διατηρουν και πολιτισμικα στοιχεια οπως μουσικη, χοροι, γλωσσα, κουζινα κτλ. Και αυτα εθνικιστικα?
Εδώ κυρίες και κύριοι δεν εχουμε σχόλια? Αν απειλούσαν κάποιον άλλο θα υπήρχε πληθώρα σχολίων οτι "φασίστες" , Χ. Αυγίτες κτλπ. κρύβονται πίσω απο τις απειλές ή κάνω λάθος??Ποιοί κρύβονται πίσω απο αυτές τις απιελές που δέχεται η κα Χριστίνα Σαχινίδου ?Καλό θα ήταν να μαθευτεί και γρήγορα μάλιστα.