Αιχμές δικαστών του ΣτΕ κατά Σακελλαρίου - Κάνουν λόγο για απόπειρα επηρεασμού τους

Αιχμές δικαστών του ΣτΕ κατά Σακελλαρίου - Κάνουν λόγο για απόπειρα επηρεασμού τους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σαφείς αιχμές κατά του παραιτηθέντος προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου, αφήνει με ανακοίνωσή της η  Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ανακοίνωση υπονοεί προφανώς την τοποθέτηση του παραιτηθέντος προέδρου στη γραπτή του δήλωση, με την οποία λαμβάνει δημόσια θέση για την περικοπή των συντάξεων και καταθέτει την άποψη ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη εξαθλίωση. Το συγκεκριμένο θέμα, των περικοπών, περιλαμβάνεται στα υπό κρίση θέματα που απασχολούν την διάσκεψη του ανωτάτου δικαστηρίου και μάλιστα τις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα, η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι την ανακοίνωση της Ένωσης δεν υπογράφουν ο πρόεδρός της, Ευθύμιος Αντωνόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Πικραμμένος, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του ΣτΕ που εξετάζει τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ