Μικρή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές

Μικρή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές Facebook Twitter
SOOC
3

Ομαλά διεξήχθησαν σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στη χώρα, με εξαίρεση την αποχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τη διαδικασία.

Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, η συμμετοχή κυμάνθηκε στα σχετικά χαμηλά, περυσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των παρατάξεων, συνολικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι και πάλι πρώτη δύναμη, με την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ να κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

Η ΕΑΑΚ φαίνεται να κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα, ενώ το BLOCO, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να περιορίζεται σε πολύ χαμηλό ποσοστό, της τάξεως του 2%.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει ενιαίο φοιτητικό όργανο καταμέτρησης και οι παρατάξεις ανακοινώνουν ξεχωριστά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Θυμάμαι όλους όσους τρέχανε την περίοδο που ήμουν φοιτητής να δίνουν σημειώσεις, να παίρνουν τηλέφωνα, να τους τρώει το άγχος για τις ψήφους και τώρα απασχολούνται σε τομείς εντελώς άσχετους με αυτούς που σπούδασαν. Κάποιοι είχαν φτάσει ακόμα και υψηλά ιστάμενοι. Είχα μπλεχτεί για κάποιο διάστημα στο 1ο έτος και είχα γίνει μέλος σε κάποια παράταξη, αλλά ευτυχώς μου έκοψε και στο ξεκίνημα του 2ου έτους κατάλαβα τι βλακεία ήταν όλο αυτό και δεν ξανασχολήθηκα.
Πάνε πολλά, πάρα πολλά, χρόνια που έχω απομακρυνθεί από το πανεπιστήμιο, αλλά νομίζω ότι, προφανώς, όλα αυτά (παροχή σημειώσεων, διαπλοκές με τους καθηγητές, διοργάνωση γκλαμουράτων εκδρομών, κλπ) θα πρέπει να αφορούσαν τις παρατάξεις του δικομματισμού.Οι αριστερές παρατάξεις, παρόλα τα απίστευτα κολλήματά τους και τις παθογένειές τους, δεν εμπλέκονταν σε παρόμοια κόλπα, τουλάχιστον όχι στον καιρό μου. Επιπλέον, πολλές από αυτές -και κυρίως μια- προσέφεραν μια γενικότερη κουλτούρα και άνοιγμα οριζόντων που αποδείχθηκαν αργότερα εξαιρετικά επαγγελματικά προσόντα. Το έχω δει σε μεγάλο αριθμό ατόμων της γενιάς μου. Κι εγώ ο ίδιος, χωρίς την κουλτούρα του Ρήγα, δεν θα ήμουν σε τόσο μεγάλο βαθμό ο επιτυχημένος επιστήμονας και επαγγελματίας που είμαι σήμερα.