Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον Τούρκο στρατιωτικό - Ένας μικρός στρατός θα τον φυλάει

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον Τούρκο στρατιωτικό - Ένας μικρός στρατός θα τον φυλάει Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που σήμερα αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους και υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας.

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαΐου.

Στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ ήδη φέρεται να βρίσκεται στον χώρο που θα διαμείνει, μια μυστική τοποθεσία.

Η τοποθεσία σε προάστιο της Αττικής θα φυλάσσεται από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών δυνάμεων επί 24ωρου βάσεως.

Από 80 έως 90 αστυνομικοί το 24ωρο απαιτούνται για το σχέδιο ασφαλείας το οποίο αναλυτικά περιλαμβάνει δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ περιμετρικά της κατοικίας, 12 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εντός και εκτός της κατοικίας, δέκα αστυνομικοί για τον περίβολο και δύο ομάδες αστυνόμευσης της ΔΙΑΣ.

Επίσης θα υπάρχει και διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στην περιοχή και δύο περιπολικά ενώ θα υπάρχει και ψηφιακή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό πέπλο ελέγχου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM