Ελεύθερος ένας από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς - Αστυνομικοί θα τον φρουρούν όλο το 24ωρο

Ελεύθερος ένας από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς - Αστυνομικοί θα τον φρουρούν όλο το 24ωρο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Ελεύθερος, υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μετά από την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον παρέλαβαν πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, και θα τον φρουρούν σε 24ωρη βάση. Ήδη φέρεται να βρίσκεται στον χώρο που θα διαμείνει.

Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο κατέφυγαν οι «8» στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε πριν από μερικές ημέρες εν μέρει δεκτή την αίτηση του τέως υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό.

Η απόφαση του ΣτΕ δεν αναστέλλει στο σύνολό της την απόφαση χορήγησης ασύλου, αλλά μερικώς θέτοντας περιοριστικά μέτρα στον Τούρκο αξιωματικό.

Υπενθυμίζεται ότι στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου Εφετών Ευγενίας Μυλωνοπούλου, μετά από αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επίσης, η κυβέρνηση, πλέον της αίτησης αναστολής έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης της ίδιας απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, η οποία θα συζητηθεί την 4η Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει δώσει επίσης εντολή, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση, να μην του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, να οριστεί ως ως τόπος διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβληθεί η υποχρέωση εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα διαμονής του.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε τονίσει ότι η διοίκηση «οφείλει να λάβει παν έτερον αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα ισοδυναμούν με κατ' ουσία κράτηση αυτού».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ