Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα - Βίντεο

Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα - Βίντεο Facebook Twitter
0

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λίγο πριν τις 16:00 μ.μ στη Φωκίδα, όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Piper, στο οποίο επέβαιναν, κατέπεσε στην περιοχή «Σκάλωμα». Στο σημείο έσπευσαν σχεδόν αμέσως 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Ένας από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκε ακαριαία από την πτώση ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Οι νεκροί ήταν 61 και 58 ετών αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των δύο επιβαινόντων ήταν ένστολος της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία ενώ, μέχρι στιγμής, τα αίτια της πτώσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. 

Από τον τρόπο πτώσης του αεροσκάφους, είναι εμφανές ότι ο πιλότος επιχείρησε να το προσγειώσει με ασφάλεια, καθώς, όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, «ήταν φανερό ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα» με τον έλεγχό του μονοκινητηρίου.

Διπλή πτήση

Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα-Μεσολόγγι, όταν από το δεύτερο αεροσκάφος υπήρξε αναφορά στον ασύρματο, για «αναγκαστική προσγείωση» του προπορευόμενου αεροσκάφους. 

Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα - Βίντεο Facebook Twitter
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ