Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη για τη δολοφονία στο Μοσχάτο

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη για τη δολοφονία στο Μοσχάτο Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε σήμερα, σε κλίμα μεγάλης έντασης, η δίκη του 39χρονου παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Βασίλη Τσαγκάρη, για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου, τον Μάρτιο του 2017.

Τότε, ο δράστης είχε ισχυριστεί στους αστυνομικούς ότι ο 47χρονος είχε πάει στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στο Μοσχάτο, κρατώντας ένα όπλο, για να του ζητήσει τον λόγο που διατηρούσε δεσμό με την εν διαστάσει σύζυγό του.

Η πρώην σύζυγος του θύματος που είχε χαρακτηριστεί ως «πέτρα του σκανδάλου» αρνήθηκε σήμερα στο δικαστήριο, ότι διατηρούσε δεσμό με τον Βασίλη Τσαγκάρη για όσο διάστημα ήταν παντρεμένη με το θύμα, προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της κακοποιούσε την ίδια και τα δυο ανήλικα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τον ισχυρισμό αντέκρουσε η πολιτική αγωγή, με τον Αλέξη Κούγια να υποστηρίζει πως η μάρτυρας ήταν εκείνη που «όπλισε το χέρι του παραολυμπιονίκη» και ότι το δικαστήριο θα πρέπει να της απαγγείλει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία.

Η μάρτυρας επέμεινε πως δεν διατηρούσε τότε ερωτική σχέση με τον Βασίλη Τσαγκάρη και χαρακτήρισε το θύμα «άνθρωπο βίαιο» που είχε «εμμονή» μαζί της και την απειλούσε ότι θα της κάνει κακό, μαθαίνοντας όλες τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με την αρχική ομολογία του παραολυμπιονίκη, κατά το διαπληκτισμό του με το θύμα προσπάθησε να πάρει το όπλο από το θύμα, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Στο σημείο της ανθρωποκτονίας είχαν βρεθεί πέντε κάλυκες από το 22αρι όπλο, που κατείχε παράνομα ο 47χρονος.

Το θύμα είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία λέγοντας ότι τον έχουν πυροβολήσει αλλά λίγα λεπτά αργότερα εξέπνευσε.

Ο παραολυμπιονίκης, μετά το περιστατικό, είχε εγκαταλείψει τη σορό του θύματος και, κατεβάζοντας τα ρολά του πρακτορείου, πήγε στο σπίτι του όπου και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Η πρώην σύζυγος κατέθεσε πως τον Απρίλιο του 2015 και ενώ είχε εκδοθεί το διαζύγιο, ο πρώην σύζυγος της την κάλεσε στο σπίτι του με το πρόσχημα της ασθένειας, υποστηρίζοντας πως χρειάζεται τη βοήθειά της. Όταν όμως εκείνη μπήκε στο διαμέρισμα, το θύμα κλείδωσε την πόρτα, πέταξε το κλειδί και την έδεσε με χειροπέδες.

«Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα εκείνης της ημέρας με είχε δεμένη και με χτυπούσε. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα στείλει ένα sms στον Βασίλη να πάει να με βρει στη θάλασσα. Μου είχε πει ότι μετά θα σκότωνε και εκείνον και την μητέρα του», είπε η μάρτυρας, υποστηρίζοντας πως εκείνη την ημέρα κατάφερε να βγει πείθοντας τον πρώην σύζυγο της ότι τον αγαπούσε και ήθελε να είναι και πάλι μαζί.

«Ο Μάριος είχε πάντα όπλα και η ίδρυση του συλλόγου αυτού από εκείνον ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο διαζύγιο» είπε η μάρτυρας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενο παραολυμπιονίκη.

«Ο Μάριος είχε καλέσει τον Βασίλη να καταθέσει στη δίκη ως ψευδομάρτυρας για την επιμέλεια των παιδιών μας...Όμως εκείνος δεν πήγε...Τον αποκαλούσε ειρωνικά ο Βασιλάκης, ο ανάπηρος...» (ο κατηγορούμενος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα).

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε, επικαλούμενος τη δικογραφία, πως δεν προκύπτει κακή σχέση μεταξύ του θύτη και του θύματος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Πέτρου Μαντούβαλου.

Ένας από τους αστυνομικούς, κατέθεσε πως αν ο 47χρονος επιχειρηματίας δεν είχε βληθεί στο κεφάλι και δεν είχε καθυστερήσει το άνοιγμα των ρολών του πρακτορείου όπου κείτονταν αιμόφυρτος, ενδεχομένως να είχε επιβιώσει.

Η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαΐου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ