Ποιος ήταν ο «Μπούμπη», ο «μπράβος» που εκτέλεσαν στους Αγίους Αναργύρους

Ποιος ήταν ο «Μπούμπη», ο «μπράβος» που εκτέλεσαν στους Αγίους Αναργύρους Facebook Twitter
3

Ο Γιώργος Λίτσας, γνωστός στον κόσμο της νύχτας ως «Μπούμπη», είναι ο άντρας που δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ένοπλη επίθεση στους Αγίους Αναργύρους και λίγο αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», υποκύπτοντας στα τραύματα του.

Οι άγνωστοι δράστες, που παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι στιγμής, είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στο θύμα κοντά στο σπίτι του και το «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 11 κάλυκες από καλάσνικοφ. Το θύμα δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ σφαίρες με αποτέλεσμα να χάσει λίγες ώρες αργότερα τη ζωή του.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο σεσημασμένος για σωρεία υποθέσεων Γιώργος Λίτσας δέχθηκε καταιγισμό πυρών την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό του μάρκας Smart απέναντι από το σπίτι του, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτους και Τριπόλεως κοντά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες της δολοφονίας επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ «μπράβων»; 

Στο δημοσίευμα της «Κ», αναφέρεται πως ο Γιώργος Λίτσας στο παρελθόν ανήκε στην ίδια ομάδα μπράβων με τον Βασίλη Γρίβα, που δολοφονήθηκε την άνοιξη του 2017 έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά.

Καθώς μάλιστα τόσο ο Γρίβας, όσο και ο 43χρονος ανήκαν, κατά πληροφορίες, σε αντίπαλα «στρατόπεδα» με τον πρόσφατα δολοφονημένο Βασίλη Στεφανάκο, ένα από τα σενάρια που αναμένεται να εξεταστεί είναι η επίθεση στους Αγίους Αναργύρους να αποτελεί πράξη αντεκδίκησης για το φόνο με καταιγισμό πυρών του Στεφανάκου, τον Ιανουάριο στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι.

Γνωστός στις αστυνομικές αρχές

Σύμφωνα με την καθημερινή, το όνομά του «νονού» της νύχτας συμπεριλαμβανόταν στην δικογραφία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 νονούς της νύχτας και είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2015 σε κάθειρξη 13,5 ετών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος του Λίτσα βρίσκόταν και η αιματηρή ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο το 2010, με λεία ύψους ενος εκατομμυρίου ευρώ. Ο «Μπούμπη» είχε ακόμη μια αιματηρή ληστεία στο βιογραφικό του , αυτή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος.

Είχε ακόμη κατηγορηθεί στις αρχές του 2010 για προστασία σε μαγαζιά του Πειραιά.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το 2016 είχε γίνει ακόμη μια αποπειρα δολοφονίας του Γιώργου Λίτσα σε εστιατόριο στους Αγίους Αναργύρους. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ την ώρα που στο μαγαζί βρίσκονταν μικρά παιδιά.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ