«Το κάναμε για τον σμηναγό Μπαλταδώρο» λέει η παρέα που ύψωσε την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα

«Το κάναμε για τον σμηναγό Μπαλταδώρο» λέει η παρέα που ύψωσε την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα Facebook Twitter
3

Για τον λόγο που ύψωσαν την ελληνική σημαία στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» καθώς και τέσσερις ακόμα νησίδες, την περασμένη Παρασκευή, μίλησαν οι 3 Έλληνες που συντόνισαν το εγχείρημα. 

«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο» λέει μιλώντας στο Star, ένας από τους τρεις νέους που ανέβασαν τη σημαία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η παρέα ήθελε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ 2000-5 που πιλόταρε, έπεσε στην θάλασσα ανοικτά της Σκύρου.

«Το κάναμε για τον σμηναγό Μπαλταδώρο» λέει η παρέα που ύψωσε την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα Facebook Twitter

Σύμφωνα με τους ίδιους, εκτός από την έπαρση σημαίας στον «Μικρό Ανθρωποφάγο», οι τρεις άνδρες προχώρησαν σε έπαρση σημαίας σε 4 ακόμα βραχονησίδες και έριξαν ένα στεφάνι στην θάλασσα, προς τιμήν του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι Τούρκοι κομάντος ήταν αυτοί που κατέβασαν τη σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τουρκικά μέσα.

«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία», προσθέτει ένας εκ των τριών. 

«Το κάναμε για τον σμηναγό Μπαλταδώρο» λέει η παρέα που ύψωσε την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα Facebook Twitter

Σήμερα το πρωί, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε πως η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία από μία «τουρκική βραχονησίδα». 

Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε, διά στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι συνέβη το παραμικρό περιστατικό με τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε οποιαδήποτε ελληνική βραχονησίδα. 

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας «απολύτως προκλητική και καταδικαστέα» τη δήλωση Γιλντιρίμ.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Να βγάλουν σέλφι πάνω στο σκάφος για να την δείξουν μετά, το σκέφτηκαν.Όπως και την άλλη φωτο πάνω στην νησίδα, που είναι αυτόματη άραγε ή υπήρχε και 4ο άτομο ;Είχαν ενημερώσει όμως κάποιον ή μπορεί να είχαμε τραβήγματα πάλι με τους Τούρκους αν ίσως π.χ. τους πιάνανε και ήταν τώρα στην Αλικαρνασσό ή ακόμη-ακόμη και αν τους είχαν πυροβολήσει ;Αυτά είναι λεπτά θέματα και δεν είναι για 3 νέους άοπλους πολίτες...Και επίσης δεν καταγράφονται σαν ηρωϊκές πράξεις...