Ένταση και χημικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Πορεία κατά της επίθεσης στη Συρία

Ένταση και χημικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Πορεία κατά της επίθεσης στη Συρία Facebook Twitter
0

Ένταση και χημικά σημειώθηκαν λίγο μετά τις 13:30 έξω από το αμερικανικό προξενείο στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Ειδικότερα μέλη του ΚΚΕ και της ΛΑΕ που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα πορεία στη Θεσσαλονίκη, και απέκλεισαν συμβολικά το προκενείο των ΗΠΑ, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για την επίθεση στην Συρία εισήλθαν στον χώρο του εμπορικού κέντρου και ξεκρέμασαν το σήμα της Αμερικής.

Δυνάμεις των ΜΑΤ τους εμπόδισαν. Στη διάρκεια του επεισοδίου έγινε και χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα με σπρέι στο δάπεδο και τους τοίχους του εμπορικού κέντρου όπου εδρεύει το αμερικανικό προξενείο.

Ένταση και χημικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Πορεία κατά της επίθεσης στη Συρία Facebook Twitter

Μετά την εκτόνωση της έντασης, οι διαδηλωτές βγήκαν συντεταγμένα από το εμπορικό κέντρο και συναντήθηκαν με την υπόλοιπη πορεία.

Στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, που είχε ως αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου, κάλεσε τα μέλη της η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, με στόχο την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία από τις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία.

Ταυτόχρονα διοργανώθηκαν αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Καλαμαριά, Πολίχνη και Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη και σε Κιλκίς, Νάουσα, Βέροια, Σέρρες, Κατερίνη και Γιαννιτσά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM