Διπλασιάστηκαν οι Ρώσοι που θέλουν να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα

Διπλασιάστηκαν οι Ρώσοι που θέλουν να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC
1

Ο αριθμός των προκρατήσεων στη Ρωσία για τουριστικά πακέτα με προορισμό την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik.

Μάλιστα η ραγδαία αύξηση παρατηρείται παρά την «επιστροφή» της αιγυπτιακής και της τουρκικής αγοράς θα επηρεάσουν τον ελληνικό τουρισμό. 


Η υπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα δίνει έμφαση στον θεματικό τουρισμό, εν μέσω του ανταγωνισμού.


«Κάθε χρόνο παρατηρούμε αύξηση περίπου 20% στον αριθμό των Ρώσων τουριστών. Το 2017 περίπου 900.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας. Θα είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη αν σημειωθεί αύξηση 10% φέτος», σημειώνει η κυρία Κουντουρά.

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και προς την αντίθετη κατεύθυνση αφού ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται τη Ρωσία, με πιο δημοφιλείς προορισμούς την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. 

Σύμφωνα με την κυρία Κουντουρά, το 2017 ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέφθηκαν τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. «Προσπαθούμε να αναγάγουμε τη Ρωσία σε έναν μόνιμο, παραδοσιακό προορισμό για τον μέσο Έλληνα τουρίστα», καταλήγει. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM