Η κίτρινη γραμμή θα είναι το όριο για τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Αθήνας

Η κίτρινη γραμμή θα είναι το όριο για τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
2

Με κίτρινη γραμμή σηματοδοτεί τα όρια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε δημόσιους χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ο Δήμος Αθηναίων.

Με την κίτρινη γραμμή θα οριοθετείται ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων, προκειμένου να αντιμετωπστεί η αυθαιρεσία πολλών επιχειρήσεων, που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο.

Θα είναι «η γραμμή που θα χωρίζει τη νομιμότητα από την αυθαιρεσία, την υγιή αντίληψη για τη χρήση του δημόσιου χώρου από την παρανομία, τα δικαιώματα των πολλών από την επιδεικτική αδιαφορία των λίγων» αναφέρει δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες του.

Η κίτρινη γραμμή θα είναι το όριο για τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Αθήνα «μέρα με τη μέρα αλλάζει, ανακάμπτει. Νέες επιχειρήσεις ανοίγουν, θέσεις εργασίας δημιουργούνται, η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτουν, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνουν συνεχή ρεκόρ ο τουρισμός και η εν γένει επισκεψιμότητα της πρωτεύουσας».

Ωστόσο, σημειώνει ο κ. Καμίνης, «καμία πόλη δεν μπορεί να αναπτυχθεί ερήμην των κατοίκων της».

«Έφτασε η κατάλληλη στιγμή να αποδείξουμε ότι η υγιής επιχειρηματικότητα και η ποιότητα ζωής μπορούν να συνυπάρξουν. Η οικονομική ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στον διπλανό μας και στα δικαιώματά του, δεν είναι βιώσιμη» τονίζει.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτει ότι «η προστασία του δημόσιου χώρου και η φροντίδα των δημοτικών υποδομών στις γειτονιές αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του Δήμου».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτές οι οριοθετήσεις θα ξεκινήσουν από τους πεζόδρομους της πλατείας Αγίας Ειρήνης, της περιοχής Μακρυγιάννη, της Τσακάλωφ και του κέντρου του Κολωνακίου.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δηλ πχ στο Γκάζι δε θα φτάσουν ποτέ...όπου εντρομοι τουρίστες των air b&b περπατουν στο δρόμο μαζί με τα αυτοκίνητα...το πολύ γέλιο είναι όταν εχουν και βαλίτσες με ροδάκια....ουτε τετραγωνο σε πεζοδρόμιο δεν κάνουν...κι όχι μόνο εξαιτιας των καθισματων φυσικά...Ασε μας ρε Καμίνη ( και λοιποί)...
Πολύ σωστό. Σε πόλεις της Ευρώπης όχι μόνο υπάρχει γραμμή που να ορίζει μέχρι πού μπορεί να είναι τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά υπάρχει και ελάχιστη αποδεκτή απόσταση μεταξύ τους. Για να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλον, αλλά και για να υπάρχει μια προαποφασισμένη αισθητική του χώρου.Παράλληλα, υπάρχουν πεζές περιπολίες της Αστυνομίας που ελέγχουν τη συμμόρφωση των καταστηματαρχών, κάνουν συστάσεις και, όταν χρειαστεί, επιβάλλουν πρόστιμα. Σε μας;