Η διαθήκη μυστήριο του Γιώργου Βακάκη και πώς περιπλέκει τις εξελίξεις στο τροχαίο με την Πόρσε

Η διαθήκη μυστήριο του Γιώργου Βακάκη και πώς περιπλέκει τις εξελίξεις στο τροχαίο με την Πόρσε Facebook Twitter
4

Εξελίξεις ένα χρόνο μετά το δυστύχημα με την Πόρσε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας φέρνει η κίνηση του Υπάτιου Πατμάνογλου να διεκδικήσει από την οικογένεια Βακάκη σχεδόν 2.000.000 ευρώ αποζημίωσης για το χαμό της οικογένειάς του.

Ο Πατμάνογλου κάνει στα νομικά έγγραφα της αγωγής του εκτενή αναφορά στη διαθήκη του 23χρονου οδηγού της μοιραίας Πόρσε Γίωργου Βακάκη. Υπενθυμίζεται, πως στο σοκαριστικό τροχαίο σκοτώθηκαν ο οδηγός της Πόρσε Γώργος Βακάκης, ο φίλος του και συνοδηγός, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η σύζυγος του Υπάτιου Πατμάνογλου, Αποστολία και το παιδί τους, Παύλος.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος αναφέρει πως τρεις μήνες πριν το θάνατό του, ο Γιώργος Βακάκης είχε συντάξει μια ιδιόγραφη διαθήκη. «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου, μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι ευθύνη γι' αυτό. Αν πάθω κάτι, τα χρήματα να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πρώτα πάρει η μητέρα μου, την οποία υπεραγαπώ το 1/3 από αυτά. Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου», φέρεται να αναφέρει το κείμενο της διαθήκης το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας αρκετό καιρό μετά το τροχαίο.

Η διαθήκη μυστήριο του Γιώργου Βακάκη και πώς περιπλέκει τις εξελίξεις στο τροχαίο με την Πόρσε Facebook Twitter

Στην πολυσέλιδη αγωγή του ο Υπάτιος Πατμάνογλου σχολιάζει ότι σε αυτή τη διαθήκη δεν προσδιορίζονται τα ποσά που παραχωρεί στους συγγενείς του ο 23χρονος. Αναφέρει επίσης ότι από την ερμηνεία της διαθήκης συνάγεται ότι δεν διατέθηκε όλο το ενεργητικό της κληρονομιάς.

Η πλευρά του Υπάτιου Πατμάνογλου, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Βακάκης άφησε κληρονόμους τους γονείς και τη μία του αδερφή μέσω της διαθήκης, ωστόσο αυτή δεν καλύπτει το σύνολο της περιουσίας του. Οπότε για αυτό το κομμάτι κληρονομείται εξ' αδιαθέτου από την οικογένειά του, άρα περιλαμβάνεται και η δεύτερη αδερφή του, που δεν υπάρχει στη διαθήκη.

Πρόκειται για τη Σοφία Βακάκη, η οποία γράφεται πως θα αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου ζητάει από την οικογένεια Βακάκη, 2.840 ευρώ για τα έξοδα κηδείας, 3.096 ευρώ για τα έξοδα κατασκευής τάφου, 9.000 ευρώ για την καταστροφή του αυτοκινήτου του και αντίστοιχο ποσό για το περιεχόμενο στις βαλίτσες της οικογένειας. Επιπλέον ζητάει 750.000 ευρώ για ψυχική οδύνη για τον θάνατο της συζύγου του και το ίδιο ποσό για το θάνατο του γιου του.  384.000 ευρώ αξιώνει ως αποζημίωση για τη στέρηση των υπηρεσιών της συζύγου του, τα οποία μάλιστα επιδιώκει να λαμβάνει με μηνιαίες καταβολές, ύψους 800€ από το 2017 μέχρι το 2056.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του, τους επόμενους μήνες.

Η κατάθεση του «Mr Jumbo» για το τροχαίο δυστύχημα

Οι δυο νεαροί με την Porsche πήγαιναν παραμονή Καθαράς Δευτέρας στον Αράχωβα, όταν ο νεαρός Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αφού έφερε χτύπησε σε κάποιο σημείο του δρόμου, μπήκε στο παράπλευρο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού και έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου είδε μπροστά στα μάτια του την οικογένειά του να χάνεται. Ο άτυχος 41χρονος δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. Στο video από την κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει καρέ καρέ τη στιγμή του τροχαίου που σόκαρε το πανελλήνιο, φαίνεται και η στιγμή που βγαίνει από την τουαλέτα και κρατά με απόγνωση το κεφάλι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει η μαύρη Πόρσε ήταν... 320 χιλιόμετρα ανά ώρα! Με τόσο μεγάλη ταχύτητα ο νεαρός ήταν αδύνατο να αποφύγει την σύγκρουση με το γκρι αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου, που είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ της λεγόμενης «ευθείας της Θήβας».

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ