Καταγγελίες για τη φέτα, τον ESM και το κλειστό επάγγελμα των κομμωτών στέλνουν οι Έλληνες στον Συνήγορο του Πολίτη

Καταγγελίες για τη φέτα, τον ESM και το κλειστό επάγγελμα των κομμωτών στέλνουν οι Έλληνες στον Συνήγορο του Πολίτη Facebook Twitter
SOOC
0

Στην πρόοδο που πρέπει να επιτευχθεί ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να γίνουν γνώστες των δικαιωμάτων τους αναφέρθηκε η Ευρωπαία διαμεσολαβήτρια Έμιλι Ο' Ράιλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Η κα Ο' Ράιλι τόνισε ότι το γραφείο της δέχεται περίπου 2.000 καταγγελίες τον χρόνο, πολλές από τις οποίες επιστρέφονται στα κράτη-μέλη λόγω αναρμοδιότητας.

Οι υποθέσεις που τελικά εξετάζονται, σε ετήσια βάση, ξεπερνούν τις 300, ενώ από την Ελλάδα η Συνήγορος του Πολίτη της ΕΕ έχει δεχθεί καταγγελίες και ερωτήματα που καλύπτουν ευρεία γκάμα θεμάτων: από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έως την φέτα και το άνοιγμα του επαγγέλματος των κομμωτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Ευρωπαία διαμεσολαβήτρια σε δύο υποθέσεις που χειρίστηκε πρόσφατα.

Η μία αφορά τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και νυν λομπίστα της Goldman Sachs, Μανουέλ Μπαρόζο, για τις δραστηριότητες του οποίου η κ. Ο' Ράιλι ζήτησε γραπτές εξηγήσεις, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της.

Η άλλη περίπτωση αφορά στον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, που ήταν μέλος του «Group 30», ινστιτούτου στο οποίο συμμετέχουν τραπεζίτες από διάφορα πιστωτικά ιδρύματα της ΕΕ.

Η διαμεσολαβήτρια ζήτησε και πέτυχε την αποχώρηση του προέδρου της ΕΚΤ από το ινστιτούτο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ