Συνεχίζεται η κινητικότητα και η «ένταση» στα Ίμια - 11 τουρκικά πλοία στην περιοχή, λένε τουρκικά ΜΜΕ

Συνεχίζεται η κινητικότητα και η «ένταση» στα Ίμια - 11 τουρκικά πλοία στην περιοχή, λένε τουρκικά ΜΜΕ Facebook Twitter
2

Συνεχίζεται η κινητικότητα και η πρόκληση κοντά στα Ίμια όλη την ημέρα σήμερα σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν, η ένταση που ξεκίνησε χθες το βράδυ δεν έχει σταματήσει καθώς στις 14.30 το μεσημέρι ο αριθμός των πλοίων του πολεμικού ναυτικού και των δύο χωρών αυξήθηκε γύρω από την περιοχή των Ιμίων.

Από την πλευρά της Τουρκίας φέρεται να υπάρχουν στην περιοχή συνολικά 11 πλοία με 2 καταδρομικά μαζί με δύο σκάφη της ακτοφυλακής, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας ο αριθμός των ελληνικών σκαφών του λιμενικού φέρεται να ανήλθε στα 8.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, πάνω σε δύο ελληνικά σκάφη εθεάθησαν ένοπλοι Έλληνες στρατιώτες.

Ένα από τα ελληνικά σκάφη μάλιστα πέρασε πολύ κοντά από τις βραχονησίδες Ίμια και έπειτα κατευθύνθηκε προς την Κω, σημειώνουν τα τουρκικά μέσα και τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνθηκαν αμέσως προς τα Ίμια.

Ελληνικά και τουρκικά σκάφη φέρεται να πλησίασαν σε απόσταση 80-100 μέτρα το ένα με το άλλο, ενώ τα υπόλοιπα πλοία παρέμεναν σταθερά 1-2 μίλια μακριά από τις βραχονησίδες παρακολουθώντας την κινητικότητα.

Όπως μετέδωσε ο ANT1, τα τουρκικά μέσα σχολιάζουν επίσης τη στάση της Ε.Ε., γράφοντας ότι πήρε το μέρος της Ελλάδας και ότι προειδοποίησε την Τουρκία να σεβαστεί τα χωρικά και εναέρια ύδατα των χωρών μελών της ΕΕ.

 
Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια