Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Πέτρος Αλιβιζάτος

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Πέτρος Αλιβιζάτος Facebook Twitter
0

Πέθανε σήμερα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος είχε διαγνωσθεί με καρκίνο και έδωσε πολύμηνη μάχη με τη νόσο.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανακοίνωσή του.

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια του πρώην Υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Αλιβιζάτου. Έντιμος, σεμνός και αξιοπρεπής τίμησε την Παράταξή μας και πρόσφερε πολλά στη χώρα και την ιδιαίτερη Πατρίδα του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και η ταφή θα γίνει στην Κεφαλονιά.

Ο Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Ήταν απόφοιτος του Κολλέγιου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2002 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και δύο χρόνια μετά εξελέγη βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης (2004-2007) ενώ από το 2007 έως το 2010 ήταν πρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρισης Τουριστικών Ακινήτων ΕΤΑ.

Την περίοδο 2011-2012 διατέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ενώ ήταν μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης «Experiment in International Living», του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών-Βορρά, της Διεθνούς Οργάνωσης Επιχειρηματιών «Young Presidents Organisation» και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος την περίοδο 1991-1992.

Επίσης, έχει πολυετή παρουσία και δράση στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού» ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας έως σήμερα. Ήταν παντρεμένος με τη Βάνα Μπάμου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Παύλο, τη Μάγια και τη Ρεγγίνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM