Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στη ΔΟΥ Παγκρατίου

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στη ΔΟΥ Παγκρατίου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Νέα εισβολή, αυτή τη φορά στην ΙΖ Εφορία Αθηνών στο Παγκράτι, πραγματοποίησαν μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνας. 

Όπως αναφέρει η αντιεξουσιαστική ομάδα σε σχετική ανάρτησή της στο Indymedia, ο λόγος της εισβολής στη ΔΟΥ Παγκρατίου είναι η εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας 51 τ.μ μίας συνταξιούχου για μικροοφειλές στην εφορία. 

Ο Ρουβίκωνας κάνει λόγο για «εγκληματική -πλην νόμιμη, αναγκαστική και απλά διαδικαστική ενέργεια» της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών, όπου εξέδωσε εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μίας συνταξιούχου στο δήμο Ζωγράφου, για μικροοφειλές στην εφορία της τάξης των 4.798 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τους αντιεξουσιαστές, οι οφειλές προέκυψαν κυρίως από τον ΕΝΦΙΑ από το 2012 και μετά, με αποτέλεσμα να «πετούν στο δρόμο μία συνταξιούχο βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι της, ένα διαμέρισμα 51 τ.μ».

«Στους προκλητικά βίαιους καιρούς που βιώνουμε, κάθε ημέρα είναι ημέρα αγώνα για το αυτονόητο που έχει μπει στο στόχαστρο, που κινδυνεύει να χαθεί για την κοινωνική πλειοψηφία, που έχει ήδη χαθεί για χιλιάδες ανθρώπους – εργαζόμενους-ες που τους εκμεταλλεύθηκε το σύστημα μέχρι τέλους και μετά τους πέταξε στην βαρβαρότητα του κοινωνικού περιθωρίου, της εξαθλίωσης ακόμη και της αυτοχειρίας. Είναι αγώνας για να σταθούμε στο ύψος των αναγκών μας και να μη μείνουμε αμέτοχοι στις προκλήσεις των καιρών», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι αντιεξουσιαστές. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ