Ο Σταύρος Τσομπανίδης φτιάχνει καθημερινά αντικείμενα από φύκια και μόλις μπήκε στη λίστα «30 Under 30 Europe» του Forbes

Ο Σταύρος Τσομπανίδης φτιάχνει καθημερινά αντικείμενα από φύκια και μόλις μπήκε στη λίστα «30 Under 30 Europe» του Forbes Facebook Twitter
0

Ο Erik Gatenholm και η εταιρία του «CellInk» είναι ένας από τα 30 άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, τα οποία ξεχώρισε και συμπεριέλαβε το περιοδικό Forbes στη φετινή του λίστα «30 Under 30 Europe», στην κατηγορία Βιομηχανία.

Η εταιρία του κατασκευάζει 3D- εκτυπωτές που έχουν την δυνατότητα να εκτυπώσουν ζωντανό ιστό με απώτερο σκοπό να φτιάξει εκτυπωτές που θα μπορούν να παράξουν όργανα έτοιμα προς μεταμόσχευση. 

Αυτό που κάνει ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης μπορεί να είναι φαινομενικά πιο συμβατικό, καθώς πρακτικά δημιουργεί καθημερινά αντικείμενα από φύκια, δεν παύει ωστόσο να είναι καινοτόμο, χαρίζοντάς του επίσης μια θέση στην συγκεκριμένη λίστα. 

#PHEE collection!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Phee (@phee.gr) στις

Ο Σταύρος Τσομπανίδης σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Στα 22 του χρόνια άρχισε να εργάζεται σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα στη διοργάνωση εκδηλώσεων και αγώνων που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα των νέων.

Έχει ιδρύσει την εταιρεία «Phee» που ανακυκλώνει φύκια μετατρέποντάς τα σε αντικείμενα.

#PHEEcase The world’s first real seagrass case for your phone.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Phee (@phee.gr) στις


Το 2016 διακρίθηκε με το Βραβείο Startup Greece Awards και Social Impact Hub Athens.

Πιστεύει στην ανταλλαγή ιδεών με σκοπό τη λύση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Συμμετείχε στα ΤEDx talks με σκοπό να ενθαρρύνει τους νέους να δεσμευθούν και να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.

Η τελετή ανακοίνωσης των νικητών του Forbes 30 under 30 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης η Χριστίνα Τρεμόντι, αναλύτρια, ιδρύτρια του "Ι paid a bride Greece". Οι διακρίσεις αυτές για τη χώρα μας έρχονται σε συνέχεια των περυσινών βραβεύσεων της οργάνωσης Ethelon (Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου), καθώς και του πολιτικού Κωνσταντίνου Κυρανάκη).

«Η διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλο αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», επισήμανε ο Σταύρος Τσομπανίδης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM