Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα πιλότου που κατάφερε να σωθεί από την επίθεση στο Intercontinental της Καμπούλ

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα πιλότου που κατάφερε να σωθεί από την επίθεση στο Intercontinental της Καμπούλ Facebook Twitter
0

Ο Βασίλης Βασιλείου, ένας από τους δύο Έλληνες πιλότους που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, το Σάββατο βράδυ που σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν, περιγράφει πώς κατάφερε να σωθεί.

Μιλώντας στο Star, δήλωσε συγκεκριμένα πώς κατάφερε να ξεγελάσει τους ενόπλους και να σώσει τη ζωή του. Όπως περιγράφει, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως έσβησε τα φώτα του δωματίου του. «Είδα τους security να τρέχουν προς το βουνό. Ήταν καμιά δεκαριά άτομα. Ήρθαν στον 5ο όροφο και έσπασαν την  πόρτα του διπλανού δωματίου για να μπορούν να βλέπουν στην πλατεία», πρόσθεσε.

 

«Μετά έσπασαν τη δική μου πόρτα. Όταν άκουσα τους πυροβολισμούς, τότε έκανα μια κίνηση κάπως γρήγορα, άνοιξα την πόρτα του μπαλκονιού για να φαίνεται ότι πήδηξα έξω. Αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, το στρώμα το έβαλα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι και το έβαλα πάνω μου και ξάπλωσα, και το κρατούσα δέκα πόντους από το έδαφος».

«Μπήκαν μέσα τρία άτομα, ο ένας καθόταν στη πόρτα. Μόλις μπήκε ο αρχηγός [...] σήκωσαν το άλλο κρεβάτι αφού πυροβόλησαν πρώτα. Ευτυχώς δεν σηκώσαν το δικό μου κρεβάτι και ήμουν πολύ τυχερός», επισημαίνει.

Στο μεταξύ, στην τηλεόραση του Alpha μίλησαν η μητέρα και η σύζυγος του δεύτερου διασωθέντα πιλότου, του Μιχάλη Πουλικάκου.

Όπως είπε η σύζυγός του, ο πιλότος σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λόγω αλλαγής δωματίου, καθώς το νέο του δωμάτιο ήταν στον 4ο όροφο και όχι στον 5ο, όπου σημειώθηκε η μεγάλη επίθεση των ενόπλων. «Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να ανέβει στο δωμάτιό του. Είχε κρυφτεί μέσα στη μπανιέρα», ανέφερε η ίδια.

 

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, εκ των οποίων οι 4 Αφγανοί και οι 14 υπήκοοι άλλων χωρών. Εκφράζονται, όμως, φόβοι πως τα θύματα ξεπερνούν τα 30.

Το BBC μετέδωσε νωρίτερα, επικαλούμενο την αστυνομία της Καμπούλ, πως μεταξύ των επιβεβαιωμένων θυμάτων είναι και ένας Έλληνας. Πάντως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων.  Το ΥΠΕΞ ανέφερε πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές αρχές στην Καμπούλ, ενώ διαβεβαίωσε πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ