Εισαγγελική παρέμβαση μετά από κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε σχολείο της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
(φώτο αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε επώνυμη καταγγελία για κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, λόγω εμφάνισης τρωκτικών στο κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο.

Τα καταγγελλόμενα κρούσματα φέρονται να καταγράφηκαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών.

Η καταγγελία έγινε από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του επίμαχου σχολείου, στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Τελευταία εμφανίστηκαν τρωκτικά σε μεγάλη έκταση, που προκάλεσαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού την σπάνια ασθένεια της λεπτοσπείρωσης» επισημαίνεται στην έγγραφη καταγγελία, που τέθηκε υπ΄ όψιν των εισαγγελικών αρχών και με την οποία ζητείται άμεση παρέμβαση, προκειμένου, είτε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα του κτιρίου -το οποίο εκμισθώνεται από ιδιώτη- είτε να γίνει μεταφορά του σχολείο σε άλλο κτίριο.

Μεταφέροντας την ανησυχία των γονιών, η καταγγέλλουσα τονίζει, ότι «φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και μένουν κλεισμένα στα σπίτια...».

Μάλιστα, η ίδια φέρεται να προσκόμισε έγγραφα που απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου σε διάφορους φορείς της πόλης.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τσόγκας παρήγγειλε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως έκθεση σε κίνδυνο και πρόκληση (επικίνδυνων) σωματικών βλαβών. Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας το αστυνομικό τμήμα.

Στην εισαγγελική παραγγελία επισημαίνεται η ανάγκη να γίνουν αυτοψίες στο επίμαχο σχολικό κτίριο, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις κ.α., προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υγιεινής.

Τονίζεται δε, ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαπίστωσης και της αποκατάστασης των συνθηκών δημόσιας υγείας στο συγκεκριμένο σχολείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ