Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού για την καταστροφή του Phylax

Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού για την καταστροφή του Phylax Facebook Twitter
4

Ανακοίνωση για την καταστροφή του γλυπτού Phylax στην είσοδο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σπιλώσει τις αξίες του πολιτισμού μας».

Το Υπουργείο Πολιτισμού καταδικάζει στην ανακοίνωσή του με τον πιο έντονο τρόπο την πράξη βανδαλισμού κατά του γλυπτού Phylax του γλύπτη Κωστή Γεωργίου που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην είσοδο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου, καθώς και εκείνους που προσπαθούν να αντλήσουν κέρδη από το φανατισμό και υπεραξία από τις πράξεις μίσους και εκφοβισμού.

«Η ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας είναι βασικές προϋποθέσεις για κάθε δημοκρατία. Ο δημόσιος διάλογος, η ειρηνική διαφωνία και η διαλεκτική σχέση των αντιθέτων αποτελούν βασικοί πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού και κληροδότημα προς ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπιλώσει αυτή την μοναδική προσφορά στην παγκόσμια κληρονομιά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού στέκει ως εγγυητής της ελευθερίας της έκφρασης και ως προστάτης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Δίπλα στους καλλιτέχνες και τα δημιουργήματά τους, δίπλα στο διαφορετικό και το καινούργιο, την παράδοση και την καινοτομία.Το σκοτάδι δεν είναι χρώμα. Είναι το τέλος όλων των χρωμάτων».

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"Το σκοτάδι δεν είναι χρώμα. Είναι το τέλος όλων των χρωμάτων"Καποιος καπνισε κατι καλο στο Υπουργειο... Στο δια ταυτα, θα κανει κατι, πχ την αναστήλωση του αγαλματος ή θα την βγαλουν με μια τζαμπα ανακοινωση;
Εκτός βεβαια αν ο βανδαλισμος του αγαλματος έχει "αριστερο,αναρχικο" προσημο.Τοτε ο βανδαλισμος καθεαυτος ειναι ελευθερια εκφρασης.Σωστα?
Οταν βανδαλιζεται (κακως,απαραδεκτο)ενα αμφιλεγομενης αισθητικης αγαλμα (δε μιλαω για ψευτοηθικες θρησκευτικες βλακειες) ενος αριστερου κολλητου μας το υπουργειο σπευδει να εκμεταλευτει το θεματακι κ να τη πει στα ανεγκεφαλα φασιστακια.Οταν διαλυονται κ βανδαλιζονται πιο "εθνικα"κ mainstream αγαλματα της μιερης μικροαστικης μπουρζουαζιας(παλαμαδες καραισκακιδες κλπ) απο ανεγκεφαλα μπαχαλακια του αλλου ακρου,τοτε ειναι απλα παρασκευη κ δεν ανοιγει ρουθουνι.Βρειτε τις διαφορες.