Πολύ χιόνι στο Καρπενήσι - Σε επιφυλακή οι αρχές για την στάθμη στον Σπερχειό

Πολύ χιόνι στο Καρπενήσι - Σε επιφυλακή οι αρχές για την στάθμη στον Σπερχειό Facebook Twitter
0

Η Φθιώτιδα και η Ευρυτανία βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά και με χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά.

Η βροχή δεν έχει σταματήσει από χθες βράδυ στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής.

Ωστόσο στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από τον Τυμφρηστό και πάνω, χιονίζει έντονα από το πρωί και η κυκλοφορία μέχρι και τη σήραγγα "Παύλος Μπακογιάννης" γίνεται με αλυσίδες.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στα εξής οδικά δίκτυα:

Επαρχιακή οδός Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου), (επ' αόριστον).
Επαρχιακή οδός Φλώρινας – Καστοριάς, από 15ο έως 25ο χλμ. (μέσω Βίγλας).
Επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας, από 22ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου), (επ' αόριστον).
Επαρχιακή οδός. Άρνισσας – Χ.Κ Βόρρας από το 10 χλμ έως το χιονοδρομικό.
Επαρχιακή οδός Βέροιας- Σελίου, από 18ο έως Χ/Κ Σελίου.

Στο δρόμο προς Δομοκό δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα μέχρι στιγμής, ενώ από τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις, μικρής έκτασης, στο δρόμο προς Μπράλο, στο ύψος της Μονής Δαμάστας, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν.

Στο χείμαρρο του Ξηριά στη Ροδίτσα Λαμίας η Τροχαία διέκοψε προληπτικά την κυκλοφορία, ενώ οι αρχές είναι σε επιφυλακή και για τον Σπερχειό η στάθμη του οποίου ανεβαίνει επικίνδυνα.

Όσοι οδηγοί θα κινηθείτε προς ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας και της βόρειας Εύβοιας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας αλυσίδες, ενώ στις πεδινές περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τις παγίδες στους δρόμους, που δημιουργούνται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η Φθιώτιδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και όπως εκτιμάται ο κύριος όγκος νερού θα πέσει στα ανατολικά τμήματα του νομού που γειτνιάζουν με την Όθρυ.

Στις περιοχές αυτές αναμένονται ισχυρές βροχές κατά τόπους και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αρχικά από 800 μέτρα περίπου που σταδιακά από το απόγευμα θα κατηφορίσουν μέχρι τα 600 μέτρα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, ενώ θα εξασθενήσουν από αργά το βράδυ.

Τα εκτιμώμενα ύψη χιονιού στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, θα είναι της τάξεως των 30-40cm στις ορεινές περιοχές (άνω των 900 μέτρων), ενώ κατά τόπους στο εσωτερικό της Οίτης μπορεί να ξεπεράσει και το μισό μέτρο.

Με πληροφορίες από Lamiareport.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM