Aκυρώθηκε η επίδειξη μόδας του οίκου Zeus+Dione έξω από το Ηρώδειο

Aκυρώθηκε η επίδειξη μόδας του οίκου Zeus+Dione έξω από το Ηρώδειο Facebook Twitter
0

Ακυρώνεται η εκδήλωση της παρουσίασης των ρούχων της εταιρείας Zeus+Dione της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη που επρόκειτο να γίνει στον χώρο μπροστά από το Ηρώδειο έπειτα από σχετική άδεια που έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Την ακύρωση ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία αποδίδει αυτή την απόφαση στο γεγονός ότι το ενδιαφέρον απομακρύνθηκε από τον αμιγώς επαγγελματικό, προωθητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα που έχει μια τέτοια εκδήλωση και εστιάστηκε στο πρόσωπο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Η ανακοίνωση τη εταιρείας

 

«Η Zeus+Dione είναι μια εταιρία που δημιουργήθηκε με βασικό της στόχο την αναβίωση της ελληνικής παράδοσης, της δημιουργίας, της κουλτούρας και του πολιτισμού μέσα στο χώρο της μόδας διεθνώς.Με αυτό το όραμα τεχνουργήθηκε-με πολλή δουλειά και πάθος- ένα προϊόν με ελληνική ταυτότητα το οποίο χαίρει αναγνώρισης στο εξωτερικό.

Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε την διοργανώτρια εταιρεία Athens Exclusive που σκέφτηκε και πρότεινε εμάς γι αυτόν τον χώρο και ακόμα περισσότερο είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε το ΚΑΣ που πήρε την απόφαση να εγκρίνει τη χρήση της πλατείας ΕΞΩ από τον χώρο του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού για την παρουσίαση των δημιουργιών του οίκου μας.

Είμαστε –όμως- στην δυσάρεστη θέση να μην προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια γιατί το ενδιαφέρον – από τα πρώτα κιόλας δημοσιεύματα – απομακρύνθηκε από τον αμιγώς επαγγελματικό, προωθητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα που έχει μια τέτοια εκδήλωση και εστιάστηκε στο πρόσωπο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Με απέραντο σεβασμό πρώτα απ´ όλα στην ιστορία του μνημειακού χώρου και στην επιτροπή του ΚΑΣ αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή μας στο ως άνω δρώμενο, για να αποφύγουμε να μετατραπεί μια πολιτιστική και καλλιτεχνική εκδήλωση σε πεδίο άγονης πολιτικής επίθεσης με χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας, για μια ακόμη φορά.

Θα είναι υψίστη τιμή και εκπλήρωση ενός οράματος να δούμε τις δημιουργίες μας στον εν λόγω χώρο κάποια στιγμή στο μέλλον».

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε νωρίτερα και η Athens Xclusive Designers Week:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με την παραχώρηση του Ωδείου του Ηρώδου Αττικού στην εβδομάδα μόδας, Athens Xclusive Designers Week για τη διοργάνωση της επίδειξης μόδας Zeus + Dione διευκρινίζουμε ότι:

Το αίτημα που υποβλήθηκε την 11η Δεκεμβρίου 2017 στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών ήταν μία εξ' ολοκλήρου πρωτοβουλία της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week.

Η AXDW αποτελεί το μακροβιότερο θεσμό μόδας στην Ελλάδα, που στόχο έχει την εξωστρέφεια του κλάδου της Ελληνικής μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχοντας ως στόχο τη διεθνή προβολή της Ελλάδας ως μια πολιτιστική πρωτεύουσα μόδας, η Athens Xclusive Designers Week υπέβαλλε αίτημα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών για την παραχώρηση της Πλατείας και της Κλίμακας του Ωδείου του Ηρώδου Αττικού για την διεξαγωγή μίας επίδειξης μόδας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 23ης διοργάνωσης της Εβδομάδας Μόδας, την Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, για να παρουσιάσει τη νέα συλλογή του Ελληνικού και παράλληλα διεθνώς καταξιωμένου οίκου μόδας Zeus+Dione που έχει ως κεντρική πηγή έμπνευσης την Αρχαία Ελληνική μυθολογία.

Επιπλέον, η φιλοσοφία του συγκεκριμένου οίκου αναδεικνύει την Ελληνική παράδοση και ταυτόχρονα αναβιώνει ιστορικές για την Ελλάδα βιοτεχνίες, αφού τα μεταξωτά υφάσματά του υφαίνονται στο Σουφλί, τα κεντήματα δουλεύονται στο Άργος και στο Μέτσοβο, ενώ συνεργάζεται και με τεχνίτες από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση η Athens Xclusive Designers Week αναμένει την επίσημη έγγραφη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μετά τη συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου 2018.

Σημειώνεται ότι η 23η Athens Xclusive Designers Week θα διεξαχθεί 29 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM