Απίστευτη απόφαση πολυκατοικίας στη Λάρισα: Με κλειδιά η χρήση ασανσέρ λόγω κοινοχρήστων

Απίστευτη απόφαση πολυκατοικίας στη Λάρισα: Με κλειδιά η χρήση ασανσέρ λόγω κοινοχρήστων Facebook Twitter
13

Σκληρά μέτρα φαίνεται πως πάρθηκαν σε πολυκατοικία στη Λάρισα προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσοι δεν πληρώνουν κοινόχρηστα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία και το onlarissa.gr, η γενική συνέλευση ενοίκων κεντρικής πολυκατοικίας  με 75 διαμερίσματα και πολλές επαγγελματικές στέγες κλείδωσε το ασανσέρ.

Πιο συγκεκριμένα τοποθέτησαν κλειδωνιά στην πόρτα του ανελκυστήρα και χορήγησαν κλειδιά μόνο σε όσους είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Σε όσους δηλαδή έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους στα έξοδα των κοινόχρηστων χώρων και φυσικά πλήρωσαν και για τη συντήρηση του ανελκυστήρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πρωτοβουλία προκάλεσε αντιδράσεις από όσους ενοίκους δεν έχουν κλειδιά για τη χρήση του ασανσέρ και κάποιοι θέλουν να προσφύγουν σε δικηγόρους, με σκοπό να ενημερωθούν καταρχήν,για το αν είναι νόμιμη μια τέτοια ενέργεια και κατά δεύτερον πώς θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν.

Η κλειδωμένη πόρτα του ανελκυστήρα σε μια πολυκατοικία και η χρήση του μόνο από όσους έχουν τα κλειδιά για να την ανοίξουν, συνιστά ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Λάρισας.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία/ www.onlarissa.gr

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Τα κοινοχρηστα δεν τα πληρωνουμε γιατι : ειναι θεμα επαναστασης, γιατι μπορω και το κανω, γιατι ποιος την γαμμπιπππππ την κυρα Σουλα που με τα σπαει καθε πρωτη του μηνος (πως κανεις ετσι για 15 20 30 40 ψωροευρα θα στα δωκω οποτε με ερθει η ορεξη μαρι αχωνευτη ), γιατι δεν εχω μια διοτι δεν θα κοψω εγω τον καφε και το ποτο για να πληρωνω τις μαλμπιπππ , διοτι οντως με 500€ φιλε αληθεια δεν βγαινω, διοτι πραγματικα ετσι και με γυρισεις αναποδα δεν θα πεσει ουτε μονολεπτο λογω ατυχιων κτλ. Τις διαφορες κατηγοριες της αναγνωριζεις εκ του αποτελεσματος. Ο πραγματικος μη εχων θα ριξει το μπινελικι του (ειμεθα και λαος με θερμο ταμπεραμεντο) και θα ακολουθησει τη διαδρομη της σκαλας , ενω οι λοιποι λεφτα για κοινοχρηστα δεν εχουν, αλλα στον δικηγορο θα τρεξουμε αμεσως!!!
από που κι ως που απίστευτη;αν έμεναν όλοι όσοι δεν πλήρωναν κοινόχρηστα στην ίδια πολυκατοικία, νομίζετε θα υπήρχε καθαρισμός; θα υπήρχε συντήρηση ανελκυστήρα; θα υπήρχε ρεύμα για τον ανελκυστήρα;τίποτα από αυτά δεν θα υπήρχε.αυτό που κάνουν όσοι πληρώνουν σε αυτή την πολυκατοικία είναι το να δώσουν μια γεύση στους μη-πληρωτές για ένα τμήμα των συνεπειών της στάσης τους.εναλλακτικά, θα μπορούσαν να μην πληρώνουν ούτε και εκείνοι και να μην υπάρχει κοινόχρηστο ρεύμα ή καθαριότητα, κάτι που εκτός από ηθικό για τους μη πληρωτές, θα ήταν και νόμιμο για όλους εφόσον παραιτηθεί ο διαχειριστής.δεν θέλουν όμως να υποβαθμίσουν κι άλλο το βιωτικπ τους επίπεδο εξ αιτίας μερικών ανθρώπων που μένουν στο ίδιο κτίριο, και καλά κάνουν.
Γιατί είναι η απόφαση "Απίστευτη " ? Ένας τυπικός μηνιαίος έλεγχος και συντήρηση σε ένα ασανσέρ πολυκατοικίας με 6 ορόφους μπορεί να κοστίζει από 60-100 ευρώ , δηλαδή χονδρικά σε 10 - 15 ευρώ ανά ένοικο , αν εξαιρέσουμε ύπαρξη υπογείου γκαράζ κτλ Σε ένα τέτοιο τετράγωνο με 75 διαμερίσματα και εντατική χρήση του ασανσέρ , το κόστος συντήρησης θα είναι πολύ μεγαλύτερο . Ποιος θα πρέπει να το φορτωθεί , ο διαχειριστής και 10-15 καλοπληρωτές και οι υπόλοιποι να το χρησιμοποιούν δωρεάν ? Εξάλλου αν έχουν τέτοιο πρόβλημα με το ασανσέρ το ίδιο θα γίνεται με τον ηλεκτρισμό στους κοινούς χώρους , καθαριότητα κτλ . Σίγουρα θα υπάρχουν και προηγούμενες οφειλές σε κοινόχρηστα από αυτούς που ξενοικιασανε και τα αφήσανε απλήρωτα .Πολύ δίκαιη λύση κατ εμέ και ας έχει ο διαχειριστής η κάποιος υπεύθυνος ένα κλειδί για κάποια έκτακτα περιστατικά (κανένα φορείο , μετακόμιση , ζημιά κτλ ) . Αλλά δεν γίνεται να πληρώνουν λίγοι για τη χρήση πολλών , ούτε να καταργήσουν το ασανσέρ ούτε να μείνει ασυντήρητο .
Μπορεί να είναι και μπαταχτσίδες Αλλά μπορεί και όχιΓιατί αν παίρνεις 500 το μήνα , πληρώνεις και ενοίκιο και δεν έχεις άλλους πόρους ..προφανώς και το τελευταίο είναι το ασανσέρ. Και αν είσαι 60 και μένεις στην τέταρτο το να μην έχεις και ασανσέρ είναι τουλάχιστο βασανιστήριο. Ο άνω λοιπόν τι είναι;
Επίσης υπάρχει και άλλο θέμα.Δίνουν 1 κλείδι σε όσους είναι συνεπείς. Αν όμως είναι μια οικογένεια τι γίνεται; Πάνε και βγάζουν αντικλείδια για όλη την οικογένεια και αμα κάποιος από αυτούς είναι φίλος με αυτόν που οφείλει πάει και του βγάζει και αυτουνού ένα αντικλείδι και τελείωσε η υπόθεση. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν θα δουλέψει μόνο με αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων.