Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε επιχείρηση για να μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα στο Κολωνάκι

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε επιχείρηση για να μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα στο Κολωνάκι Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (φώτο αρχείου)
3

Επιχείρηση απελευθέρωσης του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι η αρχή γίνεται από το Κολωνάκι και την οδό Τσακάλωφ.

Ο κ. Καμίνης είπε ακόμη ότι εξαιτίας της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα όπως και στους άλλους δήμους η ανομία στον τομέα αυτό έγινε καθεστώς, αφού σταμάτησαν οι έλεγχοι.

Ακόμη επισήμανε ότι παρά την επανασύστασή της, η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη, καθώς από τους 1034 που είχε η Αθήνα πριν την κατάργηση του Σώματος, σήμερα έχει μόλις 385 δημοτικούς αστυνομικούς.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ακόμη ότι επιλέχθηκε να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση απελευθέρωσης δημόσιου χώρου, από το Κολωνάκι γιατί η Δημοτική του Αρχή θέλει να κτυπήσει την «καρδιά του κτήνους της ανομίας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρήγας Αξελός, εξήγησε ότι πλέον «η προνομιακή γειτονιά διασκέδασης» της Αθήνας δεν είναι το Κολωνάκι αλλά η περιοχή του τριγώνου του ιστορικού εμπορικού κέντρου, όπου και εκεί ο δήμος πρέπει να παρέμβει.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αθήνα πόλη της ζωής μας», Νίκος Βαφειάδης, επισήμανε ότι αυτό που κάνει η Δημοτική Αστυνομία είναι να κόβει μαζικά κλήσεις για παράνομη στάθμευση και ο δήμος δεν έχει προβεί σε διαγραμμίσεις του ορίου κάθε καταστήματος για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να ελέγχονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Επίσης, μήπως ήρθε ο καιρός να μπει πρόστιμο στον διαφημιζόμενο για την παράνομη αφίσα; Ας πούμε 50€ ανά αφίσα.Δεν με νοιάζει αν είναι η ΛΑΕΝ ή ο Χαρούλης.Έσοδα για το Δήμο ΚΑΙ πάταξη της αφισορρυπανσης.
Κυρ δήμαρχε,Επειδή το κτήνος της ανομίας έχει μεγάλη καρδιά που χωράει και τα Εξάρχεια (μισό τσιγάρο δρόμος από το Κολωνάκι) παίζει να δούμε την δημοτική αστυνομία και κατά δω μεριά ; Εδώ να δεις παράνομες καταλήψεις πεζοδρομίων απο τραπεζοκαθίσματα που οι πεζοί κάνουμε σλάλομ για να τα περπατήσουμε ...
ναι το φαινομενο ειναι νεο απο οταν ... καταργηθηκε η δημοτικη αστυνομια. προφανως ειναι αποτελεσμα συμφεροντων πολυνομιας κακοδικιας αλλα τελικα και δικης μας ανοχης οτι υπαρχουν τετοια φαινομενα.