Στο «σφυρί» και τα γραφεία της ΛΑΕ - Οργισμένη αντίδραση Λαφαζάνη

Στο «σφυρί» και τα γραφεία της ΛΑΕ - Οργισμένη αντίδραση Λαφαζάνη Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
9

Τον πλειστηριασμό των δικών του γραφείων θα προσπαθήσει μάλλον να σταματήσει αύριο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τα γραφεία που μισθώνει η ΛΑ.Ε βγαίνουν στο «σφυρί» την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιοκτήτη

Όπως αναφέρει η ΛΑ.Ε «Σε πλειστηριασμό, όλως τυχαίως, βγαίνουν την επόμενη Τετάρτη (10/1) τα κεντρικά γραφεία που νοικιάζει η Λαϊκή Ενότητα στην οδό Πατησίων 14 στον 8ο όροφο. Τα γραφεία της ΛΑ.Ε εκπλειστηριάζονται από την Eurobank για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιοκτήτη τους».

Η ίδια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα iskra.gr αναφέρει: «Σε επικοινωνία της Eurobank με την ΛΑ.Ε, αφού είχε ανακοινωθεί ο πλειστηριασμός, ελέχθη από την πλευρά της Τράπεζας ότι προχώρησαν στις διαδικασίες πλειστηριασμού χωρίς να γνωρίζουν ότι τα γραφεία, που ζητούσαν να εκπλειστηριαστούν, νοικιάζονται από την ΛΑ.Ε, ενώ η Τράπεζα ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να προκαλέσει πρόβλημα στην ΛΑ.Ε και ότι θα συνεχίσει μετά τον πλειστηριασμό να τηρεί το συμβόλαιο με την ΛΑ.Ε, εφ' όσον το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μιας και η ίδια θα κάνει προσφορά κατά τον πλειστηριασμό στην τιμή εκκίνησης.

Κύκλοι της αγοράς τόνιζαν στην Iskra πως θεωρούν πολύ δύσκολο η Τράπεζα να μην γνώριζε τους ενοικιαστές επαγγελματικών γραφείων όταν προέβαινε στον πλειστηριασμό, ενώ αποσαφήνιζαν ότι οι όποιες διαβεβαιώσεις από πλευράς Eurobank δεν έχουν καμιά αξία στην περίπτωση που το ακίνητο περιέλθει στα χέρια τρίτου, ενώ και αν το πάρει η τράπεζα δεν είναι καθόλου δεσμευτικές και μπορεί να "ξεχασθούν" μετά από λίγο ή πολύ γρήγορα να ζητηθούν νέοι ασύμφοροι όροι ενοικίασης».

Όπως υποστηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Πολιτικοί κύκλοι, ανεξάρτητα από τους λόγους που η Τράπεζα επικαλείται για τον πλειστηριασμό των γραφείων που νοικιάζει η ΛΑ.Ε, για το ύψος των οφειλών του δανειολήπτη και τις συνθήκες που οι τελευταίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, τόνιζαν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός προσφέρεται για πολλά και πολυεπίπεδα συμπεράσματα».

«Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν ή αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας«, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μισό λεπτό ρε θείο-Παναγιώτη, αφού έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ο ιδιοκτήτης τότε τι να κάνει η τράπεζα να τις αγνοήσει και να ζητήσει να πληρωθούν από τους φόρους του κοσμάκη; Εδώ δεν μιλάμε για κατοικία αλλά για επαγγελματικό ακίνητο για να πας στην στο δικαστήριο να ρίξεις κροκοδείλια δάκρυα.
«Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν ή αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας«, καταλήγει η ανακοίνωση. Πηγή: www.lifo.grΕννοείται. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το παράξενο στην υπόθεση αυτή. Οποιοδήποτε από τα ακίνητα που εκπλειστηριάζονται μπορεί να είναι νοικιασμένο, ΟΚ, δεν φταίει ο νοικάρης, αλλά δεν φταίει και η τράπεζα. Κι η ΛΑΕ κι ο Λαφαζάνης τι είναι, δηλαδή, και θέλουν ειδική μεταχείριση; Αν έχουν οποιονδήποτε φόβο για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου τους μετά τον πλειστηριασμό, ας αρχίσουν να ψάχνουν για άλλο κτήριο, ο ιδιοκτήτης του οποίου να μην έχει οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο. Είναι να μην σου τύχει, αλλά δεν χρειάζονται ούτε κλάψες ούτε ανακοινώσεις.
"ενώ και αν το πάρει η τράπεζα δεν είναι καθόλου δεσμευτικές και μπορεί να "ξεχασθούν" μετά από λίγο ή πολύ γρήγορα να ζητηθούν νέοι ασύμφοροι όροι ενοικίασης»"Νομιζω δεν ειναι δυσκολο να υποθεσει καποιος οτι ο ιδιοκτητης νοικιασε τον χωρο "για ενα κομματι ψωμι" στον Λαφαζανη, προσβλέποντας πολιτικα οφελη αν εκλεγει, δε του βγηκε και τωρα δε μπορει να ειναι συνεπεις στις υποχρεωσεις του στην τραπεζα. Η τραπεζα ή οποιοσδηποτε αλλος παρει αυτο το ακινητο για ποιο λογο ακριβως να συνεχισει αυτη την -προφανως- αποτυχημενη μισθωση και να μην αυξησει το μισθιο;
Δηλαδή γίγαντα Λαφαζάνη όπως το κατάλαβα αν έχω ένα ακίνητο μισθωμένο στό κόμμα σου ή σε κάποιο άλλο κόμμα που δεν είναι καν στο κοινοβούλιο ακόμη και στη μισητή Χρυσή Αυγή (λέμε τώρα),δεν πληρώνω το δάνειο που πήρα για να το αγοράσω,δεν πληρώνω φόρους (όπως πληρώνουν όλοι οι άλλοι) και δεν μου το παίρνει κανείς!!!!!!!!!!!!!!!!Θα σε ψηφίζω εφ'ορου ζωής παλικάρι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προφανώς ο Λαφαζάνης ψάχνει ευαίσθητους ψηφοφόρους που προσκυνούν άκριτα το τεράστιο πολιτικό του μέγεθος (όπως αυτοί που βάλανε και θετικά στο σχόλιο του/της Atman παραπάνω).Κύριε Λαφαζάνη, αρκετά σε πλήρωσε τόσα χρόνια ο ελληνικός λαός. Έχεις εξασφαλίσει βουλευτική σύνταξη ηγεμονική σε σχέση με την μεγάλη πλειοψηφία.ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΑΡΚΕΤΑ !
Καλα εχουμε τρελαθει, ειναι ενας τυπος λοιπον που εχει παρει ενα δανειο και αναμεσα στη περιουσια του εχει και κατι γραφεια (καμια σχεση με α κατοικια)Και θα τον πληρωσω εγω και εσυ, οι πραγματικοι προλεταριοι, γιατι αυτος θελει και το δανειο να κρατησει και την περιουσια του.Ωραιοι.
Συγγνώμη, ποιον εννοείτε τύπο που θέλει ΚΑΙ το δάνειο ΚΑΙ την περιουσία του να κρατήσει ; Και τι θα πληρώσουμε εμείς οι πραγματικοί προλετάριοι ; Δεν καταλαβαίνω. Εξηγείστε τι εννοείτε παρακαλώ.Αν εννοείτε τον σημερινό ιδιοκτήτη του ακινήτου που νοικιάζει η ΛΑΕ, εφόσον υπάρξει πλειοδότης, θα εξοφλήσει την τράπεζα από το τίμημα της πώλησης και θα χάσει την κυριότητα του ακινήτου.Και από ό, τι φαίνεται η μισθωτική σχέση θα συνεχισθεί μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη και της ΛΑΕ.Όλα τα άλλα είναι η γνωστή κλάψα του Παναγιώτη, ελλείψει άλλου πολιτικού κεφαλαίου.