ΠΟΕΔΗΝ: Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία Facebook Twitter
0

Πληθαίνουν οι απειλές, οι κλοπές και τα περιστατικά βίας από συνοδούς ασθενών κατά του προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρεται στο πιο πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Νοσοκομείο Λαμίας.

«Ασθενής με συνοδεία τραυματιοφορέα μεταφέρθηκε από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου στον αξονικό τομογράφο σε καροτσάκι για τη διενέργεια Αξονικής Τομογραφίας. Στην προσπάθεια του προσωπικού να τον σηκώσουν από το καροτσάκι και να τον βάλουν στον αξονικό, ο γιος του ασθενή έβγαλε πιστόλι απειλώντας ότι θα σκοτώσει τους εργαζόμενους, επειδή πόναγε ο πατέρας του. Πανικοβλήθηκαν οι εργαζόμενοι. Μετά από λίγο εξαφανίστηκε ο άντρας με το όπλο. Κανείς δεν γνωρίζει εάν το όπλο ήταν αληθινό ή ψεύτικο. Το γεγονός είναι ότι σε άλλο ένα νοσοκομείο έχουμε ανεξέλεγκτες παραβατικές συμπεριφορές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα, όπως τονίζει η Ομοσπονδία, αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που λαμβάνει χώρα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ιατρού στο Νοσοκομείο της Νάουσας στις 19/12.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, εκτός από την ελλιπή φύλαξη, για τη βίαιη συμπεριφορά των συνοδών και των ασθενών κατά των γιατρών και του προσωπικού, ευθύνονται και οι δημόσιες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που στοχοποιεί το προσωπικό των Νοσοκομείων.

«Ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει πει κατά καιρούς ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων αποτελεί πλοκάμια του παρακράτους, ότι τα παίρνουν, ότι πλέκουν κ.α. απαξιωτικές εκφράσεις. Τέτοιες δηλώσεις καλλιεργούν παραβατικές συμπεριφορές. Δυστυχώς τηρούν σιγή ιχθύος ο κος Τσίπρας και ο κος Ξάνθος σε τέτοιες δηλώσεις, που πυροδοτούν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του προσωπικού. Οφείλουν άμεσα να μαζέψουν τον Αν. Υπουργό Υγείας, να ανακαλέσει τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις, πριν θρηνήσουμε θύματα. Και να δοθούν κονδύλια στα Νοσοκομεία για αύξηση των μέτρων ασφαλείας» τονίζεται στην ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του προέδρου και του γ.γ. της ΠΟΕΔΗΝ, κ.κ. Μιχάλη Γιαννάκου και Χρήστου Παπαναστάση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ