«Ποδαρικό» με κινητοποιήσεις ετοιμάζουν στην κυβέρνηση οι αγρότες

«Ποδαρικό» με κινητοποιήσεις ετοιμάζουν στην κυβέρνηση οι αγρότες Facebook Twitter
sooc
2

Κινητοποιήσεις με την αρχή του νέου έτους αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη, που διοργάνωσε η αντίστοιχη επιτροπή στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες αποφάσισαν κινητοποιήσεις οι οποίες θα κορυφωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σε όλες τις μορφές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο των μπλόκων των εθνικών οδών.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στη συνεδρίαση πήραν μέρος εκπρόσωποι από 13 Ομοσπονδίες και από δεκάδες αγροτικούς συλλόγους ολόκληρης της χώρας, ενώ την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

Σχετικά με την συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις, ανέφερε πως η συμμετοχή είναι καλή «παρά την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση και όλων αυτών που εχθρεύονται το αγροτικό κίνημα».

Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι να υπάρξει φορολογία για κάθε πραγματικό εισόδημα, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και κατάργηση των τεκμηρίων.

Επίσης, ζητούν την κατάργηση του νόμου που αφορά στο ασφαλιστικό των αγροτών και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Σχετικά με την υπόθεση του ΕΛΓΑ, οι αγρότες που συσπειρώνονται στην πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων διεκδικούν να γίνει κρατικός φορέας που θα αποζημιώνει το 100% τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή.

Επιπλέον, ζητούν να υπάρχουν κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ενώ διεκδικούν επίσης την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
(α) Άλλο πράμα ο αγρότης του κάμπου, άλλο ο άλλος που παιδεύεται στα ορεινά της Κορινθίας ή της Αρκαδίας. Είναι σα να συγκρίνεις μαουνιέρη με Βαρδινογιάννη.(β) Πέρσι ένας χριστιανός (δεν τον ρώτησα, έτσι το λέω) έκανε το αυτονόητο: μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών (για τα μπλόκα). Έσπευσε η κυβέρνηση να νομοθετήσει ότι αν η παρακώλυση γίνεται στα πλαίσια συνδικαλιστικής δράσης δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα (πχ αν σε βιάζει ο ξάδερφός σου δεν υπάρχει αδίκημα).(γ) Οι αγρότες του κάμπου είναι από τα αγαπημένα pets της εκάστοτε κυβέρνησης (ποιος ξεχνά τον Χατζηγάκη). Για τους υπόλοιπους πρέπει να δοθεί μια προοπτική ανάσας. Μόνο η αναβίωση της αγροτικής παραγωγής θα φέρει κόσμο πίσω στην ύπαιθρο, θα ανακόψει την υπογεννητικότητα (ειλικρινά τώρα: πόσα παιδιά να κάνεις σε ένα τριάρι στο Παγκράτι;) και θα συμπαρασύρει την ελληνική οικονομία.Από το "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά" περάσαμε στο 24% ΦΠΑ μέσα σε λίγα χρόνια. Αναδασμός έτσι ώστε να δημιουργηθούν μεγαλύτερα, ενιαία κτήματα, φοροαπαλλαγές σε συνεταιρισμούς, τιμωρητική φορολόγηση σε αγρότες που δεν γίνονται μέλη συνεταιρισμών. Ο αγρότης δεν μπορεί να γίνει έμπορος, ο συνεταιρισμός επιβάλλεται.
"Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι να υπάρξει φορολογία για κάθε πραγματικό εισόδημα, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και κατάργηση των τεκμηρίων. "Σαν ελεύθερος επαγγελματίας πιστεύω πως δεν ζητούν παράλογα πράγματα οι άνθρωποι που όποτε δεν έχουν δουλειά κλείνουν τους δρόμους και ταλαιπωρούν την κυβέρνηση. Εμείς κάνουμε ποδαρικό με προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος και 0 ευρώ αφορολόγητο. Τίποτα άλλο θέλει η ιερή αγελάδα;