O Χρήστος Ανανιάδης είναι ο 55χρονος έμπειρος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο

O Χρήστος Ανανιάδης είναι ο 55χρονος έμπειρος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο Facebook Twitter
0

Ο νεκρός που ανασύρθηκε σήμερα το πρωί από χαράδρα στον Όλυμπο είναι ο Χρήστος Ανανιάδης, οδηγός Βουνού από τη Θεσσαλονίκη.

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες πάνω στο μονοπάτι από Λιβαδάκι για Πριόνια, στο γνωστό ζωνάρι.

Ο σχοινοσύντροφος του Χρήστου τραυματίστηκε, ευτυχώς σχετικά ελαφρά.

Οι ομάδες διάσωσης προσέγγισαν το σημείο χθες τα μεσάνυχτα και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, ο οποίος είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Οι πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος είναι συγκεχυμένες.

Ο Χρήστος Ανανιάδης 55 ετών ήταν επαγγελματίας οδηγός Βουνού και εκπαιδευτής με μεγάλη δράση δεκαετιών σε βουνά και ορθοπλαγιές της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με εκπαιδευτικό έργο σε δεκάδες σχολές.

Ήταν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς έλληνες ορειβάτες.

O Χρήστος Ανανιάδης είναι ο 55χρονος έμπειρος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο Facebook Twitter

«Ήταν μια επιχείρηση που κράτησε δώδεκα ώρες περίπου, με αντίξοες καιρικές συνθήκες, με -12 βαθμούς Κελσίου πάνω στο βουνό. Δυστυχώς το Σάββατο είχαμε τα δύο νεαρά παιδιά που ήταν άπειρα και από χτες Δευτέρα θρηνούμε έναν από τους πιο έμπειρους ορειβάτες της Βορείου Ελλάδας. Ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Δίδασκε από το 1989 και είχε εκπαιδεύσει πολύ κόσμο σχετικά με την αναρρίχηση. Δυστυχώς δεν υπολόγισε τον πάγο και κάτω από τον πάγο υπήρχαν πέτρες και γλίστρησε, παρόλο που φορούσε αθλητικά παπούτσια με καρφιά από κάτω, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό γύρω στα 40 μέτρα περίπου», λέει στο protothema.gr ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ.Ευάγγελος Φαλάρας.

Η σορός τους μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με ελικόπτερο στην 24η Ταξιαρχία Λιτοχώρου Πιερίας κι από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο 37χρονος φίλος του διακομίστηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το περιστατικό χθες το απόγευμα, όταν ο 37χρονος κάλεσε σε βοήθεια με το κινητό του τηλέφωνο.

Όταν ανέφερε ότι ο ίδιος, μαζί με τον 55χρονο, βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος, στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησε από αέρος. Το έργο των διασωστών δυσχέραιναν οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή στον Όλυμπο, όπως επίσης το σκότος.

Επρόκειτο για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο, από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Ακολούθησε, την Κυριακή, νέα επιχείρηση, με δύο τραυματισμένους ορειβάτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ ΜΠΕ- anevenontas.gr/ protothema.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ